• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vařený brzlík
Napište svůj komentář k receptu

Vařený brzlík

autor: Jana Kadlecová
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vařený brzlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g telecí maso Brzlík
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Umytý brzlík vaříme asi 5 minut ve vroucí osolené vodě. Potom z něj stáhneme blánu a odstraníme žilky. Podáváme s hořčicí, nastrouhaným křenem nebo křenovou majonézou a slaným pečivem. Můžeme ho nechat vychladnout, nakrájet na plátky, obalit v trojobalu a smažit jako řízky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vařený květák v pikantní omáčce

Vařený květák v pikantní omáčce

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený jazyk

Vařený jazyk

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Kadlecová
    Jana Kadlecová | 18. 1. 2011 17:30

    Děkuju za doporučení ;-)

  • Jana Kadlecová
    Jana Kadlecová | 18. 1. 2011 17:21

    Pane Jane, já jsem recept nevložila jako publikaci do časopisu věnovaný gastronomii, ale jako svůj recept, který dělám pravidelně a ráda! Jinak vám vřele děkuji za váš názor. ;-)

  • Eliška | 18. 1. 2011 15:28

    Souhlasím, že recept nahoře je barbarství :'( . I jen osmahnutý nebo upečený brzlík na másle je lahůdka. Hořčice, křen a křenová majonéza přerazí úžasnou chuť. A při ceně brzlíku doporučuji autorce, ať si radši koupí ke křenu telecí párek a ne telecí brzlík!!!!

  • jan.k | 8. 1. 2011 16:00

    Vazeni ! Brzlik (rustova zlaza u telat, v pozdejsim vyvojovem stadiu zmizi, u dospeleho skotu jiz neexistuje) je prilis vzacna pochoutka na to, abychom ji uvarili a jedli s horcici a krenem jako vulgarni ovar nebo pecene veprove koleno, pripadne obalovali a smazili jako rizky ! Pani Kadlecova, ve vasem postupu pripravy je opravneny pouze navod k odblaneni brzliku. Zbytek je urazka zakladnich principu gastronomie ! Doporucuji pripravit brzlik se smrzovou omackou (smrz je houba, lat. Morchella esculenta). Do omacky jsou potreba salotky, bile vino, trochu hoveziho nebo teleciho vyvaru, smetana, pepr, sul a samozrejme smrze (susene ci nakladane, cerstve rostou pouze na jare). Smrze lze nahradit liskami. Brzlik nechat osmahnout na masle 3-4 minuty, pote zalit pripravenou smrzovou omackou. Prilohu dle chuti. - Toto je zjednoduseny recept, profesionalni kuchari ve Francii, kde osobne ziji, pripravuji brzlik obvykla narocnejsim zpusobem.

  • Klára K. | 4. 1. 2011 11:02

    Ďakujem.

  • dzudy
    dzudy | 3. 1. 2011 15:53

    Po slovensky týmus ;-)

  • Klára K. | 3. 1. 2011 15:18

    Prosím, čo je brzlík?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí
Maso Telecí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Sůl Telecí maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí ragú s brokolicí

Krůtí ragú s brokolicí

Zelníky

Zelníky

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Karibská kuřecí stehna

Karibská kuřecí stehna

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Banánovo-broskvové tiramisu

Banánovo-broskvové tiramisu

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

Rýže s kari na smetaně

Rýže s kari na smetaně

Maminčiny kuřecí závitky

Maminčiny kuřecí závitky

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

107
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
90
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
85
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
72
Plněné papriky
Plněné papriky
64
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Vařený brzlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact