• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vařený brzlík
Napište svůj komentář k receptu

Vařený brzlík

autor: Jana Kadlecová
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vařený brzlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g telecí maso Brzlík
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Umytý brzlík vaříme asi 5 minut ve vroucí osolené vodě. Potom z něj stáhneme blánu a odstraníme žilky. Podáváme s hořčicí, nastrouhaným křenem nebo křenovou majonézou a slaným pečivem. Můžeme ho nechat vychladnout, nakrájet na plátky, obalit v trojobalu a smažit jako řízky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vařený květák v pikantní omáčce

Vařený květák v pikantní omáčce

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený jazyk

Vařený jazyk

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Kadlecová
    Jana Kadlecová | 18. 1. 2011 17:30

    Děkuju za doporučení ;-)

  • Jana Kadlecová
    Jana Kadlecová | 18. 1. 2011 17:21

    Pane Jane, já jsem recept nevložila jako publikaci do časopisu věnovaný gastronomii, ale jako svůj recept, který dělám pravidelně a ráda! Jinak vám vřele děkuji za váš názor. ;-)

  • Eliška | 18. 1. 2011 15:28

    Souhlasím, že recept nahoře je barbarství :'( . I jen osmahnutý nebo upečený brzlík na másle je lahůdka. Hořčice, křen a křenová majonéza přerazí úžasnou chuť. A při ceně brzlíku doporučuji autorce, ať si radši koupí ke křenu telecí párek a ne telecí brzlík!!!!

  • jan.k | 8. 1. 2011 16:00

    Vazeni ! Brzlik (rustova zlaza u telat, v pozdejsim vyvojovem stadiu zmizi, u dospeleho skotu jiz neexistuje) je prilis vzacna pochoutka na to, abychom ji uvarili a jedli s horcici a krenem jako vulgarni ovar nebo pecene veprove koleno, pripadne obalovali a smazili jako rizky ! Pani Kadlecova, ve vasem postupu pripravy je opravneny pouze navod k odblaneni brzliku. Zbytek je urazka zakladnich principu gastronomie ! Doporucuji pripravit brzlik se smrzovou omackou (smrz je houba, lat. Morchella esculenta). Do omacky jsou potreba salotky, bile vino, trochu hoveziho nebo teleciho vyvaru, smetana, pepr, sul a samozrejme smrze (susene ci nakladane, cerstve rostou pouze na jare). Smrze lze nahradit liskami. Brzlik nechat osmahnout na masle 3-4 minuty, pote zalit pripravenou smrzovou omackou. Prilohu dle chuti. - Toto je zjednoduseny recept, profesionalni kuchari ve Francii, kde osobne ziji, pripravuji brzlik obvykla narocnejsim zpusobem.

  • Klára K. | 4. 1. 2011 11:02

    Ďakujem.

  • dzudy
    dzudy | 3. 1. 2011 15:53

    Po slovensky týmus ;-)

  • Klára K. | 3. 1. 2011 15:18

    Prosím, čo je brzlík?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí
Maso Telecí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Sůl Telecí maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Čokoládová bomba bez pečení

Čokoládová bomba bez pečení

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Chutnější obalované řízky nebo zelenina

Chutnější obalované řízky nebo…

Dort s nutelovým krémem

Dort s nutelovým krémem

Výborné mandarinkové řezy

Výborné mandarinkové řezy

Rychlá tortilla

Rychlá tortilla

Bůčkový holandský řízek

Bůčkový holandský řízek

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

57
Dýňová tortila
Dýňová tortila
32
Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Citronové těstoviny s…
29
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
28
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
26
Klasický burger
Klasický burger

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Vařený brzlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact