Rajčata s cibulí nakrájíme, přidáme ocet, cukr, sůl, koření a feferony. Vaříme do zhoustnutí (asi 2 hodiny). Potom rozmixujeme, propasírujeme přes cedník a uvedeme znova do varu. Ještě horké lijeme do sklenic.
2
Vydrží i 3 roky a proti kupovanému kečupu má tu výhodu, že neobsahuje škrob a konzervanty. Také přidáním kari koření dělám kari kečup, a s trochou česneku a více feferonkami dělám kečup Palivec.
Snadné a výborné :) přesně takový recept jsem potřeboval po sklizni rajčat :) díky a přidávám foto
Renata Kolářová
|9. 7. 2007 18:47
Abych nemusela u plotny stát dvě hodiny a čekat až vyvře přebytečná voda, tak kečup chvíli povařím a pak do hrnce ponořím způlky cedník a naběračkou přebytečnou šťávu odeberu. Po vychladnutí dám šťávu do kelímků a zamrazím, používám ji pak pod pečené maso, nebo do polévek.
Anonym
|25. 6. 2007 16:37
Máte tu plno receptů na nápaditá a neobvyklá jídla, tak také nám všem můžete vložit recept na vaření kečupu :)))))))
Karel Prokopič
|25. 6. 2007 16:17
Já dělám kečup léta úplně jinak Kečup je krásně hustý, nepřipálený. Když mi pošlete nějaký pěkný recept (nápaditý, neobvyklý), tak Vám zašlu návod jak na to. Čestné pionýrské. e-mail: Prokopic.Karel@seznam.cz
Miroslava Severová
|22. 6. 2007 12:15
No asi musím taky přidat na feferonkách, kečupu vařím každým rokem spoutu, vždy mám ještě do další sklizně a je fakt, že maminka říká že by mohl být ostřejší.
Zuzana Šindlerová
|21. 6. 2007 13:41
Ten Anonym jsem byla já, nevím, proč mě to vykoplo, omlouvám se.
Anonym
|21. 6. 2007 13:05
Mirko, já mám dávku na 1,5 kg rajčat 7 jablek, 5-8 cibulí a 3 feferonky. Naše děcka jsou na tento kečup tak zvyklí, že už minimálně 10 let nechtějí jiný a když k nám přišla snacha, prvního půl roku jsem jí kupovala Hellmans, teď už taky nechce jiný. Máme rádi pikantní, ale zase až tak moc ostrý mně nepřijde.
Miroslava Severová
|21. 6. 2007 09:46
Někdy místo cibule dám 2-3 větší letní jablka, také pěkně zahustí.Jinak 6 feferonek to se mi zdá dost, no ale chlapi radši ostřejší, že ?