Topinambury oškrábeme a namočíme do vody s octem. Poté je rozkrájíme je na půlky nebo čtvrtky a vaříme v osolené vodě 10-20 minut. Podáváme posypané strouhaným sýrem, polité máslem.
Děkuji moc za recept, topinambury jsem moc ráda vyzkoušela.
Jiří Vlček
|4. 2. 2012 18:26
Já dělám celá léta topinambury vařené, neloupané. Jen je řádně operu a vydrhnu kartáčkem, někdy je to nutné. Povařím je ve slané vodě asi 10 minut. Pak je ještě teplé loupu, solím a mají chuť
jako brambory vytažené z ohně. Dobrou chuť.
suzymon
|23. 3. 2011 12:07
:-P Milá Pavlo,přece do octové VODY! Dáš vodu a trochu ji okyselíš octem.Nech tam brambory tak půl hoďky,pak octovou vodu slej,brambory propláchni a zalej obyč.vodou se solí. Topinambur je svou přirozenou chutí nasládlý, tak asi proto ta octová voda. Taky to zkusím. Jsou moc zdravé.
Pavla
|23. 10. 2010 18:34
můžu se zeptat na jak dlouho se namočí do octa ? jde o čistý ocet nebo o octovou vodu?