• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Vařené brambory
Napište svůj komentář k receptu

Vařené brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vařené brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • voda
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kmín

Postup přípravy receptu

1
Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Dáme do studené vody, osolíme, okmínujeme a vaříme do měkka (asi 15 minut).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vařené brambory

Vařené brambory

Vařené topinambury

Vařené topinambury

Smažené vařené hovězí

Smažené vařené hovězí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Honza | 14. 10. 2016 15:43

    Já jsem byl v tomhle receptu ztracen, protože nevím nic o základech vaření, po dlouhém hledání mi pomohlo až tohle: http://jak-to-udelat.cz/jak-uvarit-brambory/

  • Hany | 16. 4. 2016 11:20

    A zkusili jste MW ? Do mikrokreténu dám oškrabané a nakrájené brambory, lžíci vody, lžičku česnekové pasty, zaváži, protřepu, aby se pasta rozpustila a obalila brambory, pak udělám dvě dírky pro odchod páry, dám do MW na plný výkon, ... za 5 min. je hotovo. Záleží na velikosti.brambor. Když jsou větší, nedovařené, přidám ještě minutu.

  • mamba54 | 2. 10. 2014 10:00

    Pokud chcete mít uvařené brambory rychle a úsporně, nalejte do tlakového hrnce pouze čtvrt litru vody a jednu štamprdli oleje. Přidejte brambory, osolte, promíchejte a uzavřete hrnec a dejte na oheň. Jak začne syčet pára z ventilu, počkejte 5 minut a brambory jsou hotové. Lze i s bramborami ve slupce. Úpora vody, energie i času je značná. :-) :-)

  • Beyk | 8. 3. 2014 13:35

    Jestli chcete brambory jako prilohu, tak davame do vrouci vody- vic vitaminu. Kdyz date brambory do studene, vsechny vitaminy zustanou ve vode, kterou vetsina z vas vyleje... :-)

  • imperial | 28. 4. 2013 15:31

    vetšinou tam dávám máslo ale nemusí se dávat jen jakou maš chuť ;-)

  • I.B. | 18. 11. 2012 16:44

    Nauc se psat cesky

  • ffs | 14. 9. 2012 11:43

    dfdsf

  • TomTom | 20. 5. 2012 13:36

    Soli 20 ml odměrkou, jinak je to něco málo víc než dvě rovné polévkové lžíce Tak to musí bejt tak 5 kilo brambor, jinak musejí bejt přesolený na zblití... :-S :-S :-S

  • Ostravak | 3. 3. 2012 14:55

    Naopak! Dělá to správně. :-)

  • petra | 2. 3. 2012 10:26

    lo, kisaoxrf ;-) ;-)

  • Karel | 9. 2. 2012 16:34

    Nejsem kuchař. Manželka vaří zemáky třicet roků neslané a nic jiného do nich nedává. Tak jsem si před lety našel kolik té soli tam dát a ještě jsem to korigoval zkoušením. Pro čtyři osoby používám třílitrový hrnec. Oškrábaných a nakrájených zemáků dám tolik co tam vejdou, aby to pak nekýpalo. Vařící vody z rychlovarné konvice tam vejde asi 1,2 litru. Soli 20 ml odměrkou, jinak je to něco málo víc než dvě rovné polévkové lžíce, ale lžíce normální hluboké, ne takové ty plytké špičaté. Přidám asi čtvrt malé kávové lžičky bílého pepře (raději méně ), to samé množství drceného nebo mletého kmínu, špetku libečku, špetku pažitky a jeden velký stroužek česneku. Tak uvařené zemáky jsou chutné i samé. Zdravím z Valašska

  • Standa | 8. 10. 2011 21:42

    Brambory vařím nad parou. Oloupané brambory vcelku (nenakrájené) vložím do velkého hrnce na pařák na knedlíky, pridám potřebné množství vody uzavřu poklicí a vařím asi 20-30min. Uvaření kontroluji vpichem, Chuť takto uvařených brambor je stejná jako brambor uvařených v šupce. Vše bez ztráty vitamínů a hlavně minerálů (draslíku). Takto uvařené brambory není nutné již solit. Podávame teplé s tenkým proužkem másla přímo na teplé brambory na talíři.

  • Petr | 8. 10. 2011 10:21

    Vitamíny kontroluju, nikdy mi nevyplavaly ani ze studené vody, jax na to přišla?

  • lenule | 12. 9. 2011 18:57

    A jak se to dělá,že jsou tak měkky ?? :-\ Dává se tam máslo nebo něco ?? Prosím odpovězte mi někdo. O:-)

  • Petr | 27. 8. 2011 15:30

    Chce to víc než špetku soli. Moje brambory byly pěkně sladké :-$

  • Lucka | 12. 6. 2011 10:27

    Díky za to, jelikož s vařením začínám a vařím jen sporadicky, tak vždy zapomenu, co se kdy kam dává a jak dlouho se to dělá, proto jsem ráda i za tento návod, jinak bych musela otravovat mamču na výletě:-P

  • Steve | 8. 6. 2011 12:12

    Brambory jedině s česnekem :D

  • vlasta | 27. 3. 2011 09:51

    brambory vkládáme vždy! do horké osolené vody! Nevymáčí se tolik vitamínů

  • Klára Keselyova | 25. 6. 2008 09:36

    Cesnak pri varení zemiakov, sa môže dať, kto ho znáša, a má rád. Ja dávam cesnak večšinou v zimných mesiacoch, keď sú zemiaky trochu chytenéchladom /stačí im +5%C a sú cítiť nasládlosť/. Cesnak anuluje sladkosť od chladu.

  • Lena | 24. 6. 2008 23:09

    Skvělé jsou brambory uvařené s jedním nebo dvema stroužky česneku, tedy kdo má rád česnek.

  • Jana Tichá | 24. 6. 2008 17:45

    hm tak to s tou mrkví nemusí být vubec špatné

  • Pavel Porubský | 28. 3. 2008 06:25

    já přidávám ještě do brambor libeček, kousek a až jsou brambory uvařené, posypu je ještě jemně nakrájenou pažitkou.

  • Jan | 17. 3. 2008 11:38

    To je věda, uvařit brambory, že? Třeba tchyně si brambory naloupe několik hodin předem a máchá je ve vodě a pak je vaří doslova megavarem. Cokoliv vaří, tak jí to v hrnci po celou dobu vře. AŤ je to polévka, smetanová omáčka, prostě cokoliv. To musím jít z kuchyně pryč, nebo by mě taky trefil šlak, jak píše v příspěvku paní Pospíšilová. A těstoviny vaří pod pokličkou. Barbarství.

  • Iva P. | 22. 10. 2007 18:07

    D :) Jestli myslis na jakou teplotu, tak myslim, ze nejlepsi je, jakmile zacnou varit, tak teplotu stahnout a varit uz jen pozvolna. Kdyz varime naplno celou dobu, tak se brambory navrchu rozvari a uvnitr zustanou tvrde..aspon ja mam tuhle zkusenost :)

  • D | 28. 9. 2007 14:47

    otazka? na jak moc vaříme ?

  • Veri | 17. 7. 2007 13:06

    esta: :D:D když nevíte jak se dělá rýže, stačí otočit krabici a přečíst návod, :D:D poradim, že je to špaget, těstovin, krupice, atd.. snad vám to pomůže :D:D:D:D:D:D:D:D:D

  • iva, londyn | 24. 6. 2007 20:43

    Ja pouzivam hrnec s vrchem na naparovani a tak varim brambory a vsechnu ostatni zeleninu v pare. Rychle a udrzi chut.

  • Di | 26. 11. 2006 11:18

    To záleží na době, kdy je vaříte. na jaře je rozhodně lepší je nechat vylouhovat.

  • Marie Pospíšilová | 17. 10. 2006 06:17

    Brambory (i jiná zelenina) se dávají zásadně do vařící vody. Jinak ztratí všechny vitamíny. Kolegyně brambory louhuje přes noc, mě by z toho trefil šlak.

  • Marta Hajkova | 25. 9. 2006 10:03

    Honzo, nic nezkazis, pokud das 1 lzicku soli a 1 lzicku kminu. Pokud varis napr. testoviny - ty se museji varit v hodne vody (2 litry), dej soli 2 lzicky a nic si z toho nedelej, kazdy z nas jednou zacinal a taky se ptal

  • Michal | 24. 3. 2006 11:50

    musim vam podekovat, prave mi tenhle recept usetril mensi ztrapneni:)

  • Kuchařka on-line | 26. 2. 2006 18:10

    Viz. recepty "bramborová kaše".

  • Lidka Kábrtová | 26. 2. 2006 17:24

    Myslím, že by se uživil i návod na přípravu bramboové kaše. Kdy lít a jaké mléko, zda mixovat, šlehat, pasírovat....

  • rohlík | 26. 2. 2006 14:52

    no jeste ze to tu je, zapomel bych je osolit a okminovat :)

  • Honza | 25. 2. 2006 10:42

    Kolik té soli se dává? Např pro 4 porce dle návodu.Jsem kuchař začátečník.

  • esta | 16. 2. 2006 17:50

    Tohle je prvni a obavam se jedina stranka kde jsem nasla jak se vari brambory (co nejjednodusseji a popsano "cesky" aby tomu rozumel kazdy). snazim se na netu najit jak se vari brambory, ryze ...proste to nejzakladnejsi, co je pro vsechny kuchare jasne a banalni. Pro cloveka co nikdy nemusel varit a najednou si neco musi uvarit je to nepredstavitelny problem a melo by to tu byt.

  • hanka | 22. 12. 2005 20:23

    Paní Jarmilo, já např. marně v kuchařkách a na netu hledám, jak se mají správně vařit brambory - rohlíčky. A nenacházím. Nechtěla byste doplnit recept?

  • chemik | 7. 10. 2005 11:29

    lepší je kousek natě z libečku nebo lžička kurkumy

  • Alice Kovářová | 15. 9. 2005 02:23

    Jestli můžu přispět také troškou do mlýna, brambory doporučuji vařit s celerovou naťí! Naučila mne to moje babička a je to opravdu moc dobrý - brambory pak mají výraznější chuť :-) A co se celkově vaření týče - každý nějak začíná ... Přeji všem hodně zdaru při kuchtění !!!

  • Milan | 13. 9. 2005 17:12

    Presne tak.Honyek ma pravdu,treba ja ted chtel uvarit bramborz a nejak sem nevedel jak na to:-)

  • Honzek | 24. 7. 2005 14:32

    Nechtel bych nejak urazet pani Jarmilku, ale zadna ucena( ucenej) z nebe nespadl. A ona se urcite take ptala na tuhle banalitu. Chvalim i takovehle prispevky, ktere jsou urcite za potrebi

  • Janinka | 27. 6. 2005 18:25

    Je pravda, že se na této stránce objevuje spousta nových receptů, ale stále se mezi nás dostávají nové a nové kuchařinky (a kuchaříci), kteří uvítají i recepty, které my - "staré ostřílené baby" děláme úplně automaticky. Takže není na škodu nějakou tu "klasiku" uvést a není to ani trošku zbytečné.

  • kralik | 27. 6. 2005 16:19

    Rozhodne tu recept na brambory neni navic, ale myslim, ze vsechno se ma varit tak dlouho, dokud to neni uvarene. a to se tyka i brambor

  • Michal | 22. 4. 2005 11:26

    Presne tak... ja co umim caj a michane vajicka, jsem se hned musel divat jak dlouho se brambory vari. Jeste ze jste to sem dali...

  • blb | 9. 12. 2004 17:25

    pani jarmilo....neumi

  • Petr Kazik | 3. 11. 2004 20:15

    Opravdu bajecne, uz jsme je delali nekolikrat

  • Jarmila Fialová | 25. 2. 2004 10:05

    Skutečně "originální recept", snad uvařit brambory umí každý, je zbytečné dávat do receptářů.

  • Andrea Mayerová | 5. 2. 2004 09:52

    Zkuste někdy brambory povařit s pár kolečky mrkve. Zvýrazní se chuť brambor a natáhnou příjemnou vůni mrkve. ;o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kmín Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Bulharský salát

Bulharský salát

Vajíčková pomazánka II.

Vajíčková pomazánka II.

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Domácí lečo s česnekem

Domácí lečo s česnekem

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Ostružinový řez

Ostružinový řez

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

95
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
88
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
74
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
73
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
69
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Vařené brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact