• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vařené brambory
Napište svůj komentář k receptu

Vařené brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vařené brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • voda
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kmín

Postup přípravy receptu

1
Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Dáme do studené vody, osolíme, okmínujeme a vaříme do měkka (asi 15 minut).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vařené brambory

Vařené brambory

Vařené topinambury

Vařené topinambury

Smažené vařené hovězí

Smažené vařené hovězí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Honza | 14. 10. 2016 15:43

    Já jsem byl v tomhle receptu ztracen, protože nevím nic o základech vaření, po dlouhém hledání mi pomohlo až tohle: http://jak-to-udelat.cz/jak-uvarit-brambory/

  • Hany | 16. 4. 2016 11:20

    A zkusili jste MW ? Do mikrokreténu dám oškrabané a nakrájené brambory, lžíci vody, lžičku česnekové pasty, zaváži, protřepu, aby se pasta rozpustila a obalila brambory, pak udělám dvě dírky pro odchod páry, dám do MW na plný výkon, ... za 5 min. je hotovo. Záleží na velikosti.brambor. Když jsou větší, nedovařené, přidám ještě minutu.

  • mamba54 | 2. 10. 2014 10:00

    Pokud chcete mít uvařené brambory rychle a úsporně, nalejte do tlakového hrnce pouze čtvrt litru vody a jednu štamprdli oleje. Přidejte brambory, osolte, promíchejte a uzavřete hrnec a dejte na oheň. Jak začne syčet pára z ventilu, počkejte 5 minut a brambory jsou hotové. Lze i s bramborami ve slupce. Úpora vody, energie i času je značná. :-) :-)

  • Beyk | 8. 3. 2014 13:35

    Jestli chcete brambory jako prilohu, tak davame do vrouci vody- vic vitaminu. Kdyz date brambory do studene, vsechny vitaminy zustanou ve vode, kterou vetsina z vas vyleje... :-)

  • imperial | 28. 4. 2013 15:31

    vetšinou tam dávám máslo ale nemusí se dávat jen jakou maš chuť ;-)

  • I.B. | 18. 11. 2012 16:44

    Nauc se psat cesky

  • ffs | 14. 9. 2012 11:43

    dfdsf

  • TomTom | 20. 5. 2012 13:36

    Soli 20 ml odměrkou, jinak je to něco málo víc než dvě rovné polévkové lžíce Tak to musí bejt tak 5 kilo brambor, jinak musejí bejt přesolený na zblití... :-S :-S :-S

  • Ostravak | 3. 3. 2012 14:55

    Naopak! Dělá to správně. :-)

  • petra | 2. 3. 2012 10:26

    lo, kisaoxrf ;-) ;-)

  • Karel | 9. 2. 2012 16:34

    Nejsem kuchař. Manželka vaří zemáky třicet roků neslané a nic jiného do nich nedává. Tak jsem si před lety našel kolik té soli tam dát a ještě jsem to korigoval zkoušením. Pro čtyři osoby používám třílitrový hrnec. Oškrábaných a nakrájených zemáků dám tolik co tam vejdou, aby to pak nekýpalo. Vařící vody z rychlovarné konvice tam vejde asi 1,2 litru. Soli 20 ml odměrkou, jinak je to něco málo víc než dvě rovné polévkové lžíce, ale lžíce normální hluboké, ne takové ty plytké špičaté. Přidám asi čtvrt malé kávové lžičky bílého pepře (raději méně ), to samé množství drceného nebo mletého kmínu, špetku libečku, špetku pažitky a jeden velký stroužek česneku. Tak uvařené zemáky jsou chutné i samé. Zdravím z Valašska

  • Standa | 8. 10. 2011 21:42

    Brambory vařím nad parou. Oloupané brambory vcelku (nenakrájené) vložím do velkého hrnce na pařák na knedlíky, pridám potřebné množství vody uzavřu poklicí a vařím asi 20-30min. Uvaření kontroluji vpichem, Chuť takto uvařených brambor je stejná jako brambor uvařených v šupce. Vše bez ztráty vitamínů a hlavně minerálů (draslíku). Takto uvařené brambory není nutné již solit. Podávame teplé s tenkým proužkem másla přímo na teplé brambory na talíři.

  • Petr | 8. 10. 2011 10:21

    Vitamíny kontroluju, nikdy mi nevyplavaly ani ze studené vody, jax na to přišla?

  • lenule | 12. 9. 2011 18:57

    A jak se to dělá,že jsou tak měkky ?? :-\ Dává se tam máslo nebo něco ?? Prosím odpovězte mi někdo. O:-)

  • Petr | 27. 8. 2011 15:30

    Chce to víc než špetku soli. Moje brambory byly pěkně sladké :-$

  • Lucka | 12. 6. 2011 10:27

    Díky za to, jelikož s vařením začínám a vařím jen sporadicky, tak vždy zapomenu, co se kdy kam dává a jak dlouho se to dělá, proto jsem ráda i za tento návod, jinak bych musela otravovat mamču na výletě:-P

  • Steve | 8. 6. 2011 12:12

    Brambory jedině s česnekem :D

  • vlasta | 27. 3. 2011 09:51

    brambory vkládáme vždy! do horké osolené vody! Nevymáčí se tolik vitamínů

  • Klára Keselyova | 25. 6. 2008 09:36

    Cesnak pri varení zemiakov, sa môže dať, kto ho znáša, a má rád. Ja dávam cesnak večšinou v zimných mesiacoch, keď sú zemiaky trochu chytenéchladom /stačí im +5%C a sú cítiť nasládlosť/. Cesnak anuluje sladkosť od chladu.

  • Lena | 24. 6. 2008 23:09

    Skvělé jsou brambory uvařené s jedním nebo dvema stroužky česneku, tedy kdo má rád česnek.

  • Jana Tichá | 24. 6. 2008 17:45

    hm tak to s tou mrkví nemusí být vubec špatné

  • Pavel Porubský | 28. 3. 2008 06:25

    já přidávám ještě do brambor libeček, kousek a až jsou brambory uvařené, posypu je ještě jemně nakrájenou pažitkou.

  • Jan | 17. 3. 2008 11:38

    To je věda, uvařit brambory, že? Třeba tchyně si brambory naloupe několik hodin předem a máchá je ve vodě a pak je vaří doslova megavarem. Cokoliv vaří, tak jí to v hrnci po celou dobu vře. AŤ je to polévka, smetanová omáčka, prostě cokoliv. To musím jít z kuchyně pryč, nebo by mě taky trefil šlak, jak píše v příspěvku paní Pospíšilová. A těstoviny vaří pod pokličkou. Barbarství.

  • Iva P. | 22. 10. 2007 18:07

    D :) Jestli myslis na jakou teplotu, tak myslim, ze nejlepsi je, jakmile zacnou varit, tak teplotu stahnout a varit uz jen pozvolna. Kdyz varime naplno celou dobu, tak se brambory navrchu rozvari a uvnitr zustanou tvrde..aspon ja mam tuhle zkusenost :)

  • D | 28. 9. 2007 14:47

    otazka? na jak moc vaříme ?

  • Veri | 17. 7. 2007 13:06

    esta: :D:D když nevíte jak se dělá rýže, stačí otočit krabici a přečíst návod, :D:D poradim, že je to špaget, těstovin, krupice, atd.. snad vám to pomůže :D:D:D:D:D:D:D:D:D

  • iva, londyn | 24. 6. 2007 20:43

    Ja pouzivam hrnec s vrchem na naparovani a tak varim brambory a vsechnu ostatni zeleninu v pare. Rychle a udrzi chut.

  • Di | 26. 11. 2006 11:18

    To záleží na době, kdy je vaříte. na jaře je rozhodně lepší je nechat vylouhovat.

  • Marie Pospíšilová | 17. 10. 2006 06:17

    Brambory (i jiná zelenina) se dávají zásadně do vařící vody. Jinak ztratí všechny vitamíny. Kolegyně brambory louhuje přes noc, mě by z toho trefil šlak.

  • Marta Hajkova | 25. 9. 2006 10:03

    Honzo, nic nezkazis, pokud das 1 lzicku soli a 1 lzicku kminu. Pokud varis napr. testoviny - ty se museji varit v hodne vody (2 litry), dej soli 2 lzicky a nic si z toho nedelej, kazdy z nas jednou zacinal a taky se ptal

  • Michal | 24. 3. 2006 11:50

    musim vam podekovat, prave mi tenhle recept usetril mensi ztrapneni:)

  • Kuchařka on-line | 26. 2. 2006 18:10

    Viz. recepty "bramborová kaše".

  • Lidka Kábrtová | 26. 2. 2006 17:24

    Myslím, že by se uživil i návod na přípravu bramboové kaše. Kdy lít a jaké mléko, zda mixovat, šlehat, pasírovat....

  • rohlík | 26. 2. 2006 14:52

    no jeste ze to tu je, zapomel bych je osolit a okminovat :)

  • Honza | 25. 2. 2006 10:42

    Kolik té soli se dává? Např pro 4 porce dle návodu.Jsem kuchař začátečník.

  • esta | 16. 2. 2006 17:50

    Tohle je prvni a obavam se jedina stranka kde jsem nasla jak se vari brambory (co nejjednodusseji a popsano "cesky" aby tomu rozumel kazdy). snazim se na netu najit jak se vari brambory, ryze ...proste to nejzakladnejsi, co je pro vsechny kuchare jasne a banalni. Pro cloveka co nikdy nemusel varit a najednou si neco musi uvarit je to nepredstavitelny problem a melo by to tu byt.

  • hanka | 22. 12. 2005 20:23

    Paní Jarmilo, já např. marně v kuchařkách a na netu hledám, jak se mají správně vařit brambory - rohlíčky. A nenacházím. Nechtěla byste doplnit recept?

  • chemik | 7. 10. 2005 11:29

    lepší je kousek natě z libečku nebo lžička kurkumy

  • Alice Kovářová | 15. 9. 2005 02:23

    Jestli můžu přispět také troškou do mlýna, brambory doporučuji vařit s celerovou naťí! Naučila mne to moje babička a je to opravdu moc dobrý - brambory pak mají výraznější chuť :-) A co se celkově vaření týče - každý nějak začíná ... Přeji všem hodně zdaru při kuchtění !!!

  • Milan | 13. 9. 2005 17:12

    Presne tak.Honyek ma pravdu,treba ja ted chtel uvarit bramborz a nejak sem nevedel jak na to:-)

  • Honzek | 24. 7. 2005 14:32

    Nechtel bych nejak urazet pani Jarmilku, ale zadna ucena( ucenej) z nebe nespadl. A ona se urcite take ptala na tuhle banalitu. Chvalim i takovehle prispevky, ktere jsou urcite za potrebi

  • Janinka | 27. 6. 2005 18:25

    Je pravda, že se na této stránce objevuje spousta nových receptů, ale stále se mezi nás dostávají nové a nové kuchařinky (a kuchaříci), kteří uvítají i recepty, které my - "staré ostřílené baby" děláme úplně automaticky. Takže není na škodu nějakou tu "klasiku" uvést a není to ani trošku zbytečné.

  • kralik | 27. 6. 2005 16:19

    Rozhodne tu recept na brambory neni navic, ale myslim, ze vsechno se ma varit tak dlouho, dokud to neni uvarene. a to se tyka i brambor

  • Michal | 22. 4. 2005 11:26

    Presne tak... ja co umim caj a michane vajicka, jsem se hned musel divat jak dlouho se brambory vari. Jeste ze jste to sem dali...

  • blb | 9. 12. 2004 17:25

    pani jarmilo....neumi

  • Petr Kazik | 3. 11. 2004 20:15

    Opravdu bajecne, uz jsme je delali nekolikrat

  • Jarmila Fialová | 25. 2. 2004 10:05

    Skutečně "originální recept", snad uvařit brambory umí každý, je zbytečné dávat do receptářů.

  • Andrea Mayerová | 5. 2. 2004 09:52

    Zkuste někdy brambory povařit s pár kolečky mrkve. Zvýrazní se chuť brambor a natáhnou příjemnou vůni mrkve. ;o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kmín Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí huspenina

Domácí huspenina

Slané tyčinky z bramborového těsta

Slané tyčinky z bramborového těsta

Řecký salát a la ENKI

Řecký salát a la ENKI

Fazolový salát V.

Fazolový salát V.

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Punčové řezy pí Marečkové

Punčové řezy pí Marečkové

Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

Pečená vepřová panenka ve slanině na…

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky…

Broskvovo-meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

179
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
68
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…
57
Jednoduše brokolice
Jednoduše brokolice
53
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
50
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se okouzlit naší galerií
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
AHA.cz Brzo nebudu... Sobota o konci života

Brzo nebudu... Sobota o konci života

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Rozjetá oslava finále Survivora! Kdo si ji nenechal ujít?

Rozjetá oslava finále Survivora! Kdo si ji nenechal ujít?

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

  • Recepty.cz
  • Vařené brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact