Klobásu vždy asi po 6 cm pevně stáhneme režnou nití tak, aby vznikla řada malých párečků. V hrnci zahřejeme vodu na cca 80°C (nesmí se vařit, aby střívka nepopraskala), vložíme do ní převázanou klobásu a zvolna ,,vaříme,, asi 10 mniut, dokud klobása nevyplave na hladinu. Pak jí vyjmeme, rozdělíme na porce (aby každý dostal několik párečků) a ještě horkou maličko posypeme pálivou paprikou. Podáváme s nastrouhaným křenem, hořčicí dle chuti, strouhaným křenem s řípou (můžeme dochutit octem, cukrem, solí). Nejlepší přílohou je čerstvý chléb.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mirka
|1. 1. 2014 15:07
O vařené klobáse jsem už slyšela. Zkusila jsem včera udělat k večeři společně s uzeným kolenem a to nakonec zbylo a ikdyž jsem tomu moc nevěřila, tak byla klobása fakt supr a měla taky jinou chuť než osmažená a nebyla tak tučná. Uzené jsem dneska dala do čočkovky, byla taky supr.