Mléko svaříme, přidáme na menší kousky nakrájené tvarůžky, mícháme, až se rozpustí. Přidáme tvaroh, vymícháme dohladka, osolíme, okmínujeme. Přelijeme do sklenice a necháme ztuhnout.
Tak já osobně nechápu, kde se berou ty pochvalné komentáře. Mně po vychladnutí neztuhlo nic, "pomazánka" byla vysloveně tekutá, řídká, chuťově úplně prázdná. Není po nějakém updatu stránek chyba v množství mléka? Nakonec jsem zkusila zahustit moukou a vařit, vařit, vařit, vyšlo z toho něco, co konzistencí na chlebu drželo, ale chuťově to bylo velmi nevalné, prázdné. Podle mně v receptu musí být chyba, nedalo se to jíst.
Katka
|31. 5. 2012 09:49
Opravdu excelentní, do mléka jsem přidala tak 1/8 másla a nechala rozpustit. Mňamina. ideální s čerstvou cibulkou nebo přimíchat do toho sladkou papriku. nelekněte se, po vaření je to tekuté, ale přes noc v ledničce to ztuhlo nááádherně. Kdo má rád teplejší variantu může si pak zase ohřát v mikrovlnce. dnes děláme další várku, asi hned dvojnásobnou ;-) :-)
Marcela Žihlová
|8. 5. 2010 08:39
Včera jsem zkoušela a bylo to výborné :-)
Věra z DC
|9. 7. 2008 09:35
Šméčková :-)) akorát příště dám asi méně mléka, musela jsem jí podávat se lžičkou :-(
Andrea
|29. 6. 2008 10:29
Výborné.
Andrea
|26. 6. 2008 22:59
To musí být mňamka.Určitě vyzkouším.
Ladislav Dorazin
|26. 6. 2008 11:28
Tak koukám na ty tvarůžkové dobroty a poradil bych,abyste to zkusila,pokud ještě máte čas,protože nevím,jestli to třeba nebude bobtnat,jako ty kolíčkové tvarůžky.A vyzkoušel bych raději skleničky na klasická víčka omia,na těch je to lépe poznat.Kdyby se nafukovaly,raději bych doporučil rychlou konzumaci.
Sylva P.
|26. 6. 2008 10:16
Když už je to ve sklenicích, nedalo by se sterilovat? Přemýšlím, co vzít na dovolenou jako mňamku.