hrst
čínské zelí
-pokrájený bílý košťál na nudličky,cca
2
lžíce
ocet
2
lžíce
olej
1
lžička
škrobová moučka
cukr krupice
-dle chuti
mletá paprika
,sladká i ostrá
sůl
sojová omáčka
-dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Vepřovou panenku uvaříme v osolené vodě doměkka. Mrkev pokrájíme na nudličky, podlijeme vodou (trošku),krátce povaříme. Pak přidáme na kousky pokrájený pórek, cibuli a papriku, bílý košťál ze zelí, ocet, olej, špetku sladké i pálivé papriky, sůl. V 2 dl vody rozmícháme škrob a přilijeme k zelenině. Vše krátce povaříme, popřípadě dochutíme špetkou cukru nebo sojovou omáčkou. Podáváme například s divokou rýží.