• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vařená čokoládová poleva
Napište svůj komentář k receptu

Vařená čokoládová poleva

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 39
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vařená čokoládová poleva
Vařená čokoládová poleva
Vařená čokoládová poleva
Vařená čokoládová poleva
Vařená čokoládová poleva
Vařená čokoládová poleva
Vařená čokoládová poleva
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 50
      g máslo
    • 10
      g kakao co nejkvalitnější
    • 100
      g cukr krupice
    • 125
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Máslo umícháme v misce s kakaem. Na plotně svaříme za stálého míchání na niť vodu a cukr. Až cukr dělá pěkné bubliny a táhne se, je teprve hotový. Lze vyzkoušet i tak, že máme porcelánový talíř chladit v lednici a když si myslíme, že ten cukr už je, tak kápneme na talíř. Mělo by to v mžiku utuhnout v "suchou" kapku.
2
Po částečném prochladnutí pomalu vkapáváme sirup do másla s kakaem a mícháme. Jakmile poleva začne na okraji misky tuhnout, dá se použít.
3
Polévám s ní jak drobné cukrovinky, tak dorty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchá vařená poleva

Jednoduchá vařená poleva

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink…

Čokoládová poleva na dorty

Čokoládová poleva na dorty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janisko | 4. 10. 2016 16:45

    super poleva

  • Maja | 18. 9. 2016 08:53

    Vysledkem katastrofa, akorat spoustu nadobi se ztvrdlymi kucky cehosi... :-(

  • Anna | 16. 9. 2016 19:40

    Tento recept v trošku jiné podobě dělala moje maminka. Takže cukr svařit ne na nitku, ale na bublinu, tzn, že když se vaří, dělají se bubliny. Moje maminka dávala místo cukru krupice cukr kostkový a do takto svařeného cukru přidala rovnou kakao (asi tak půl až jednou tolik co je v receptu a přidala kousek másla, ale míň, a to asi tak třetinu, maximálně polovinu co je v receptu. Míchat neustále a zkoušet tuhost na talířku. Pozor neochutnávat horké, horký cukr je prevít a spálíte si rychle pusu. Poleva je vláčná, není tuhá, čili na cukroví se nehodí, ale na dorty určitě ano. Když do dortu zakrojíte, nepraská. Pouze pokud byste chtěli touto polevou polévat šlehačku, tak nechat dort zmrazit a pak polít vlažnou. Čili žádná vodní lázeň, normálně v kastrůlku a jde to. :-)

  • Kacule | 12. 1. 2016 23:08

    Taky jsem skončila u vodní lázně a nakonec ok :) Ale sirup mi taky hned po odstavení totalně ztuhnul.. Nakonec jsem radši všechno dodělala na vodní lázni a v pohodě.

  • Gabka | 21. 12. 2015 20:49

    Polevu jsem dělala trochu obráceně(do sirupu jsem dala rozpustit máslo a nakonec kakao), taky mi zhrudkovatěla, ale pár lžic horké vody a "koupel" v horké lázní vše zachránilo. Výsledek: dobrý.

  • žabik | 20. 3. 2015 11:42

    Čokoláda se vyrábí z kakaových bobů, tak bych řekla, že když se udělá poleva z kaka zkrátka čokoládová. Ale chápu. Chtělo by to prostě nasekat kvalitní hořkou čokoládu a 60 % kakaa :-$ a na vodní lázni ji rozpustit s kouskem másla. Když se má lesknout tak se musí máslo nahradit bohužel stuženým rostliným tukem. Tak je možná lepší jí nechat matnou.

  • jary | 4. 12. 2014 21:07

    Ale to je recept na KAKAOVOU, nikoli čokoládovou polevu

  • renka | 4. 12. 2014 13:44

    ;-) :-) je to dobre už som to skušala a je to velmi lahké :-)) 8-)

  • Td | 14. 9. 2014 22:04

    Cukor stvrdol hned ako som ho nakvapkal a pomiesal....asi treba pomalsie kvapkat, momentalne katastrofa...

  • teta Ethel | 28. 8. 2014 20:40

    NO na dort se dává občas krém a až pak poleva, málokdo to leje hned na těsto....že ano. :-D Chce to pozorněji číst nebo třeba myslet.

  • Monika | 3. 8. 2014 14:01

    Povedla se na první pokus. Polila jsem s ní perník, tak snad bude chutnat i ostatním. Děkuji za recept. 8-)

  • Iv | 11. 6. 2014 18:58

    Jaký krém? Je to recept na POLEVU, ne na krém!!!

  • Ani | 8. 6. 2014 13:25

    Jako domácí čokoláda dobré, ale na dort ne - rozhodně ne na krém. :-(

  • Iv | 6. 6. 2014 21:06

    Zkoušela jsem to a naprosté fiasko. Čokláda ztuhla takřka okamžitě po přidání cukrového sirupu na kost. Co dělám špatně?

  • Jolka | 23. 4. 2014 15:03

    musíte vodu s cukrem vařit do zhoustnutí.

  • M.M. | 2. 11. 2013 15:44

    Vynikající! ;-)

  • Stuchlínek | 6. 7. 2013 19:33

    Bohužel, mně se vůbec nepovedla, přestože jsem vše dělala podle návodu. Máslo s kakaem mělo hodně slabě hnědou barvu, ne jako na fotce. A cukr s vodou zůstal tekutý, nezhoustlo to. Tak nevím, kde je chyba :'(

  • Anna F | 1. 7. 2013 12:43

    Recept na tuto polevu mi kdysi poradila teta, od té doby ji dělám. Je výborná.

  • Markét S. | 23. 6. 2013 19:29

    opravdu dobrý, překvapilo!

  • hanabrozova | 3. 6. 2013 17:02

    skvele...

  • WeeBear
    WeeBear | 8. 4. 2013 17:37

    Díky moc, přesně takový recept jsem hledala. Je boží. :-)

  • Zuzana V. | 15. 12. 2011 21:11

    Poleva je naprosto skvělá!!! Zvládne ji i kuchař amatér - jako jsem já. :-P Děkuji moc za recept! ;-)

  • Baruš | 1. 10. 2011 15:26

    TAk jsem tedy opravdu nečekala že tato poleva budu fungovat,alezkusila jsem a je vyborna...diky moc za inspiraci..:-)

  • Z21
    Z21 | 21. 4. 2011 11:23

    fak supr :-D

  • recepty73
    recepty73 | 11. 11. 2010 14:44

    :-D :-D doporučuje 9 z 10-ti kuchařů ;-) :-P

  • Simča S.
    Simča S. | 11. 11. 2010 14:26

    Jo, to víš, je to orginál Sandtnerka, takže osvědčená kvalita....

  • recepty73
    recepty73 | 11. 11. 2010 08:19

    Dělám prakticky stejně,jen z cukru moučky ;-) a mám jistotu,že se mi povede ;-) :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Dorty Řezy Cukroví Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kakao Máslo Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mražená káva

Mražená káva

Jiný houbový gulášek

Jiný houbový gulášek

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro děti

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro…

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

Zeleninový salát s lososem a…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

70
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
31
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem
Vepřové výpečky se…
31
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
30
Čertovský mls
Čertovský mls

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Kubišová se vrací do Lucerny, ale... Vlasy si barvit nebudu!

Kubišová se vrací do Lucerny, ale... Vlasy si barvit nebudu!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Vánoční zelňačka s tofu
Vánoční zelňačka s tofu
Vareňje - višně v cukru
Vareňje - višně v cukru
Variace na Kung-Pao
Variace na Kung-Pao
Vařená tvarůžková pomazánka
Vařená tvarůžková pomazánka
Vařená vinná klobása s křenem
Vařená vinná klobása s křenem
Vařené brambory
Vařené brambory
  • Recepty.cz
  • Vařená čokoládová poleva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact