Připravíme si asi 5 větších mrkví, ostrouháme a nakrájíme na nudličky, či kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo (50 - 70 g) a trochu oleje. Do pánve vložíme mrkev a restujeme, kde přibližně v polovině vložíme cibuli a společně orestujeme. Ideální je míti mrkev orestovanou a cibuli do zlatova naráz. Poté přidáme (koření dle chuti) třeba půl kávové lžičky kari, lžičku sladké červené papriky, dále pak dle chuti. Opepříme, osolíme a zalijeme horkou vodou (nemusí to plavat) a dusíme(v mém případě vaříme). Je třeba ochutnávat, a tak vyladit na "Svou vlnu". Nakonec pokapeme citrónem. Dle chuti můžeme přidat ještě dvě špetky cukru. Já jsem přidal ještě lžičku protlaku a malou plechovku sterilovaného hrášku (bez láku samozřejmě). Jako přílohu lze podávat s bramborem, či bramborovou kaší.
2
P.S. To kari a papriku jsem si "vypůjčil" z podobného receptu. Jde to.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
jana
|21. 7. 2016 16:41
<3 s tymiánem výborné
jana
|21. 7. 2016 16:41
<3 s tymiánem výborné
jana
|21. 7. 2016 16:41
<3 s tymiánem výborné
VIJI
|17. 7. 2012 09:40
Mrkev jsem podusila s cibullí /červenou/ přidala jsem snítky tymiánu, poté jsem přebytečnou vodu slila, osolila,opepřila, přidala trošičku octa a lžici oleje. Může se jíst vlažné i vychlazené. Pokud se přidá ještě trochu čerstvého tymiánu, tak to nemá chybu.