• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vařená (či dušená) mrkev
Napište svůj komentář k receptu

Vařená (či dušená) mrkev

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vařená (či dušená) mrkev
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Mrkev
    • 5
      ks mrkev větší
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks citron
  • Koření
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 2
      špetka cukr
    • 1
      lžička rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si asi 5 větších mrkví, ostrouháme a nakrájíme na nudličky, či kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo (50 - 70 g) a trochu oleje. Do pánve vložíme mrkev a restujeme, kde přibližně v polovině vložíme cibuli a společně orestujeme. Ideální je míti mrkev orestovanou a cibuli do zlatova naráz. Poté přidáme (koření dle chuti) třeba půl kávové lžičky kari, lžičku sladké červené papriky, dále pak dle chuti. Opepříme, osolíme a zalijeme horkou vodou (nemusí to plavat) a dusíme(v mém případě vaříme). Je třeba ochutnávat, a tak vyladit na "Svou vlnu". Nakonec pokapeme citrónem. Dle chuti můžeme přidat ještě dvě špetky cukru. Já jsem přidal ještě lžičku protlaku a malou plechovku sterilovaného hrášku (bez láku samozřejmě). Jako přílohu lze podávat s bramborem, či bramborovou kaší.
2
P.S. To kari a papriku jsem si "vypůjčil" z podobného receptu. Jde to.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená mrkev

Dušená mrkev

Dušená mrkev s hráškem za 12 minut

Dušená mrkev s hráškem za 12 minut

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana | 21. 7. 2016 16:41

    <3 s tymiánem výborné

  • jana | 21. 7. 2016 16:41

    <3 s tymiánem výborné

  • jana | 21. 7. 2016 16:41

    <3 s tymiánem výborné

  • VIJI | 17. 7. 2012 09:40

    Mrkev jsem podusila s cibullí /červenou/ přidala jsem snítky tymiánu, poté jsem přebytečnou vodu slila, osolila,opepřila, přidala trošičku octa a lžici oleje. Může se jíst vlažné i vychlazené. Pokud se přidá ještě trochu čerstvého tymiánu, tak to nemá chybu.

  • JIRI | 3. 4. 2012 14:35

    JARUSKA UVARILA DOBRE....BRNO

  • JIRI | 3. 4. 2012 14:34

    VYBORNE

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Přílohy Ostatní Ze zeleniny Zelenina Zeleninové Pro děti Večeře Dušení Vaření Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citron Cukr Kari Mrkev Paprika - sladká Rajský protlak
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Rýžové placky

Rýžové placky

Medová ňadra na houbách

Medová ňadra na houbách

Nejjednodušší chleba

Nejjednodušší chleba

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou

Špagety s baby špenátem, rajčátky a…

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

104
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
99
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
56
Bramborovo-květáková kaše
Bramborovo-květáková kaše
46
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
45
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Vařená (či dušená) mrkev
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact