• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vařená buchta
Napište svůj komentář k receptu

Vařená buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vařená buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks hera
    • 3
      sklenice polohrubá mouka 2,5
    • 2
      sklenice cukr krupice
    • 1
      sklenice voda
    • 3
      lžíce kakao
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Heru, sklenici vody, cukr, 3 lžíce kakaa dáme do hrnce, přivedeme k varu a 3 min. povaříme(mícháme).
2
Pak sundáme z plotny a dáme vychladnout.
3
Vejce rozšleháme, nalijeme do nich vychladlou uvařenou směs (musí být opravdu vychladlá!), přidáme mouku s práškem do pečiva.
4
Těsto dáme na plech a zvolna upečeme.
5
Upečení vyzkoušíme nejlíp špejlí.
6
Hotové se dá sypat jen cukrem, případně i polít čokoládou apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

Vařená tvarůžková pomazánka

Vařená tvarůžková pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kaja | 12. 10. 2016 23:42

    ;-)

  • Anna | 9. 12. 2014 11:42

    Já mám už hodně let podobný recept,jen odleju hrnek směsi zvlášt a až je buchta upečená posypu kokosem nebo nasekanýma ořechama a naleju odloženou směs.Buchta je vláčná a s ořechama výborná. :-)

  • Alice Lebedová | 2. 10. 2008 16:36

    Je to super buchta, peču ji již léta a vždycky má úspěch!Kromě chvilky chladnutí té vařené směsi je hned hotová a upečená taky rychle. Nakonec sypu kokosem a vypadá výborně!

  • Jarmila | 7. 9. 2007 10:23

    Tuto buchtu znam take posypanou kokosem, jednou jsem neodhadla mnozstvi cukru (dala jsem ho mene), nemelo to tu spravnou chut, tak jsem buchtu rozkrojila na pul a pomazala rybizovou marmeladou. Vysledek byl skvely a chutny!

  • josef Wrobel | 5. 7. 2006 20:58

    tuto buchtu dělám s trouchou obměny i pravidelně a všem velice chutná. Přidávám ještě vanilkový cukl. Nevařím jen rozpustím tuk,vodu,cukr a kakao. Až to trochu vychladne odliju asi třičtvrtě hrnku této hmoty můžu přidat vanilkový cukr . do ostatního přidám mouku vajíčka a prášek do pečiva. Po upečení na teplý koláč naliju hmotu z hrnku / vsákne do celé buchty a je velice měkká / ihned ještě mokrý povrch posypu buď kokosem, nebo strouhanými ořechy.

  • Anonym | 4. 7. 2006 16:09

    tuto buchtu znám, s čokoládou a se šlehačkou ...výborná

  • Anina | 3. 7. 2006 19:33

    Vážně zajímavý, občas dělám takto odpalovaný těsto,ale je to pracný,ale dobrý.

  • Jana Kutačová | 3. 7. 2006 09:54

    Zajímavé..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Kakao Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Řezy Pribiňáček

Řezy Pribiňáček

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou…

Sýrovo-kuřecí špízy

Sýrovo-kuřecí špízy

Vepřové na zelenině

Vepřové na zelenině

Salát z jemných párků

Salát z jemných párků

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Koláček z pohanky

Koláček z pohanky

Banánovo – avokádové smoothie

Banánovo – avokádové smoothie

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

38
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
22
Banánové toasty
Banánové toasty
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Krkonošský James Bond! Igor Orozovič předvádí pekáč buchet na horské chatě

Krkonošský James Bond! Igor Orozovič předvádí pekáč buchet na horské chatě

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Vařená buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact