• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vařená bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Vařená bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vařená bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,25
      l mléko
    • 150
      g tuk
    • 150
      g cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 250
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Mléko, tuk, cukr a kakao vaříme mírným varem. Až směs vychladne, zamícháme 1 vejce, prášek do pečiva, mouku.
2
Těsto nalijeme do formy a pečeme v nevyhřáté troubě asi 1 hodinu při 150 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

Vařená tvarůžková pomazánka

Vařená tvarůžková pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Leninka :) | 20. 2. 2008 10:06

    Bábovka je fakt moc dobrá, jen v ní chybí ta tečka, přiště zkusím přidat skandované ovoce, nastrouhanou čokoládu nebo ořechy.

  • lenak | 13. 11. 2007 13:38

    Nikdy nepredehrivam u babovek a naopak pecu pomalu vzdy pri 160-175°C, radeji dele. Nehrozi, ze by nevybehla. Mam to vyzkousene u plynove a ted i u horkovzdusne trouby. Kor kdyz byla babovka vetsi tak byla nacernala kurcicka a uprostred syrova. Neni to predehrivani tak trochu povera? Jo a klidne i redukuji mnozstvi kypr. pr.

  • Jirka Kratochvíl | 11. 11. 2007 12:37

    tak jas tu vaší bábovku vyzkouším a pak vám dám vědět jak dopadla tak zatím Jirka

  • Ivana Samcová | 14. 1. 2007 14:56

    Bábovka mne zaujala. Jsem ráda, že jsem ji vyzkoušela, i když z té studené trouby jsem měla strach. Výsledek ale stojí za to. Je tak vláčná a nadýchaná, marně vzpomínám, jestli jsem už někdy takovou jedla. Jen je trochu méně sladká. To ale nevadí. Pekla jsem ji při 150 C asi 50 minut. Určitě znovu upeču. Díky za recept.

  • Sylva Kratochvilová | 14. 5. 2005 20:07

    Mouka se dává polohrubá.

  • Libuše Romančíková | 13. 5. 2005 20:16

    Jaká se tam dává mouka?V receptu to není uvedeno.

  • Kuchařka on-line | 13. 5. 2005 09:53

    Skutečně se peče v nevyhřáté troubě, taky se mi to nezdálo, tak jsem si ověřovala. Stupně doplním do receptu. Peče se asi 1 hodinu.

  • Jana z VM | 13. 5. 2005 09:50

    Pečeme opravdu v "nevyhřáté" troubě? A na kolik st. se má zapnout, když tam dáme bábovku a na jak dlouho asi? Díky za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Vaření Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kakao Mléko Prášek do pečiva Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

Hlávkový salát s vejci II.

Hlávkový salát s vejci II.

Smažené sýrové placičky

Smažené sýrové placičky

Třešňový koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Staročeské kostky

Staročeské kostky

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

58
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
27
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
24
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz V Koktovi bouchly saze: Ty vopice ze Švýcarska, do toho ti je hov*o!

V Koktovi bouchly saze: Ty vopice ze Švýcarska, do toho ti je hov*o!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Agáta na Jaromíra vytasila zbraně: U soudu bude svědčit jeho bývalá milenka!

Agáta na Jaromíra vytasila zbraně: U soudu bude svědčit jeho bývalá milenka!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

  • Recepty.cz
  • Vařená bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact