• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vánoční zelí
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční zelí

autor: ochman.michael
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,30
      kg vepřová plec
    • 2
      l voda
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření
    • 0,50
      kg kysané zelí
    • 1
      l vepřový vývar
    • 1
      ks brambory
    • máslo
    • hladká mouka
    • kmín
    • sůl
    • 5
      ks česnek (stroužky)

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso: 1 l vody, 30 dkg vepřového plecka, 1 bobkový list, 1 stroužek česneku, 2 kuličky nového koření, sůl
2
Maso nakrájíme na kostky, vložíme do 1 litru vody, okořeníme a uvaříme, až bude skoro měkké.
3
Zelí: 1 l vody, 0,5 kg kysaného zelí, 2 stroužky česneku, kmín
4
Kysané zelí propláchneme podle kyselosti, vložíme do hrnce s vodou, přidáme česnek a kmín a uvaříme, až bude skoro měkké.
5
Omáčka: 1 l masového vývaru, 1 natřený syrový brambor, 2 stroužky lisovaného česneku, máslo, hladká mouka
6
Na másle uděláme jíšku, zalijeme scezeným masovým vývarem (necelý 1 litr), přidáme 2 stroužky lisovaného česneku, 1 natřený syrový brambor a povaříme.
7
Do takto připravené omáčky přidáme uvařené kysané zelí a uvařené vepřové maso nakrájené na kostky. Už jen krátce povaříme.
8
Podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slané nejen vánoční pečivo

Slané nejen vánoční pečivo

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Vánoční Pavlova

Vánoční Pavlova

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ochman.michael | 20. 1. 2011 17:57

    Natřený brambor znamená, že konečný produkt vypadá jako pyré. Takhle strouhám brambory i na placky. Je to takové 'trhací¨ struhadlo. Nevím jak to jinak nazvat.

  • Eman | 17. 1. 2011 14:27

    Recept není můj, ale je to strouhaný brambor, taky tak zadělávám zelí. Majka

  • Zdena z JM | 17. 1. 2011 13:31

    Co je to natřený syrový brambor?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Hladká mouka Kmín Kysané zelí Máslo Nové koření Sůl Vepřová plec Vepřový vývar Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborné špízy

Výborné špízy

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Tvarohový koláč s třešněmi

Tvarohový koláč s třešněmi

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

Perník z perníků-nepečené

Perník z perníků-nepečené

Lučinovo-nivová pomazánka

Lučinovo-nivová pomazánka

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky

Česnekové knedlíčky (nočky) ze…

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

88
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
58
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…
58
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
48
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
48
Čevapčiči
Čevapčiči

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Vánoční zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact