Do průhledné mísy tvoříme vrstvy následujícím způsobem:
2
1 vrstva: cibule nakrájíme nadrobno, opepříme.
3
2 vrstva: brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nahrubo nastrouháme.
4
3 vrstva: na brambory rozetřeme majonézu.
5
4 vrstva: červené řepy uvaříme ve slupce, oloupeme, nahrubo nastrouháme, pokapeme octem.
6
5 vrstva: sýr nastrouháme nahrubo.
7
Každou vrstvu je potřeba trošku zmáčknout, aby tam nebylo moc vzduchu. Papriku nakrájíme nadrobno a zdobíme salát dle vlastní fantazie. Necháme v ledničce.
8
Při podávání se snažíme krájet jako dort (moc se to nedaří, ale to nevadí). Každý si svou porci míchá a dosoluje přímo na talíři. Je výborný jako příloha k marinovanému, smaženému, pečenému masu. Doporučuji, jiný salát o svátcích už nejíme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Krista Romanová
|25. 10. 2007 00:21
Salát je moc dobrý, ale na štědrovečerní stůl bych se ho neodvážila předložit. Podle své zkušenosti bych doporučila změnit trošku poměr surovin - té cibule rozhodně méně- dala jsem 2 a bylo to moc a hlavně!!!! spařit nakrájenou cibuli vroucí vodou! Tento úkon všem vřele doporučuji, hlavně pokud salát nespotřebujeme okamžitě. Jinak je opravdu skvělý.
Michaela Atherton
|12. 8. 2006 17:53
Tak to jsem na tom asi stejne. I pote, co jsem se odstehovala do Anglie, kde se ji krocan, brambory a zelenina, si stejne alespon pro sebe udelam misu klasickeho bramboroveho salatu. Bez nej si proste vanoce predstavit nedokazu. Spis bych tento salat delala pri grilovani.
Jana Kutačová
|12. 8. 2006 15:47
Nedovedu si takový salát na štědrovečerním stole vůbec představit,ale netvrdím,že není dobrý.Každý máme jiné zvyky..o)