Jsem ráda, že jsem tento recept, který se nejvíce podobá mým zkušenostem našla. Ze sušených napůl pokrájených švestek je to snadné. Výsledek závisí na chutích a na zvyklostech. Jen upozorňuji: zbytečně nesladit a povařit jen 5 minut, ovoce a ořechy se rozmočí a omáčka zhoustne. Místo citronu jsme dávali pomeranč.
Jsem ráda, že jsem tento recept našla, je hodně podobný, co jsme vařili doma.... Z vypeckovaných švestek (na půl rozrojených) je to hračka, která závisí jen na dochucení. Jen upozorňuji zbytečně nesladit. Není třeba ani dlouho vařit 5 minut stačí, to sladké sušené ovoce i ořechy se rozmočí a více to zhoustne. Místo citronu jsme dávali pomeranč.
Vždycky jsme jí dostali, ale nikdy jsem jí sama nedělala. Tak jsem hledala na netu. Když jsem jí uvařila, něco jí chybělo. Přidala jsem trochu soli a víc perníku a po vychlazení byla jako od maminky
Místo fíků dávám sušené hrušky a jablka, je to víc "české":-))) a taky to docela chutná
Nejsem autorka, ale určitě bych řekla, že v litrech. Švestky totiž nabobtnají. Mrkněte kdyžtak na recept "Muzika ( Vocet, sladká omáčka )" . Já dávám na 400 g směsi ovoce 3-4 l vody.
To množství vody je uvedeno v čem, v dl ? V litrech by jí asi bylo moc.