Z mouky, mletých ořechů, másla, moučkového cukru a kakaa vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu proležet (nejlépe přes noc). Pokud se nám těsto drobí, přidáváme po lžičkách studenou vodu. Na pomoučněném stole vyválíme plát těsta silný cca 2,5 mm, ze kterého vykrajujeme tvořítkem vánoční stromečky, které přeneseme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 14 minut. Pak necháme zchladnout a nazdobíme.
2
Krém: máslo utřeme s cukry do bílé pěny, naplníme si cukrářský sáček a krémem slepujeme stromečky. Můžeme mazat i nožem.
3
Krémem slepené stromečky namáčíme do čokoládové nebo bílé polevy a zdobíme barevným sypáním nebo perličkami a zdobením z jedlého papíru.
4
V chladu necháme zatuhnout, stromečky uložíme do krabiček, prokládáme folií, skladujeme v chladu.