Mám již koupené šneky uvařené v bujónu (48 ks), které koupím na internetu. Nejsou to naši zahradní šneci, ale afričtí, kteří mají nejlepší chuť. K tomu si koupím prázdné ulity, také 48 ks abych měl šneky do čeho naplnit, nebo když nemám udělám si z alobalu malé mističky, kam pak šneky na pečení vložím aby mi neuteklo to výborné máslo, které udělám následovně.
2
Vezmu čtvrtku másla (250 g) (ne margarín a podobné imitace), připravím si stroužky česneku (asi 12 ks střední velikost), které rozetřu, nasekám petželovou nať (2 - 3 vrchovaté pol. lžíce), pepř (1 káv. lžička zarovnaná), 2 káv. lžičky brusinkového nebo rybizového džemu (není to nutné, pokud není na skladě ), sůl (3 - 4 káv. lžičky), chilli (1 špetka ).
3
Všechny přísady dobře rozmíchám s máslem. Teď již vezmu ulity a do každé ulitky (mističky) nacpu jednoho šneka (radši hlouběji do ulitky aby se mi tam vešlo připravené máslo). Pak shora zamažu bohatě máslem každou ulitu (mističku) a dám na pekáček pro šneky (viz. foto) nebo na talířek, a to tak, aby se mě rozpouštějící máslo nevylilo na něj, tedy ústím ulit nahoru.
4
Rozpálím troubu na 220 °C a dám tam šneky na asi 6 min zapéct. K tomu si dám bílé suché vínečko a přikusuji bílé pečivo (kolečka rohlíčku, nebo veka). Na osobu počítám 12 - 16 ks, jako předkrm stačí 6 ks. Zbylé šneky (co nesním) zamrazím na příště a máslo taky.