• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Vánoční ryba
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční ryba

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční ryba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg ryby
    • 4
      dl smetana
    • 4
      ks vejce
    • 80
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička sardelová pasta
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce pažitka
    • 1
      lžička petrželová nať
    • 1
      lžička citronová kůra
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Rybu vykostíme a nakrájíme na porce. Do vody dáme sůl, ocet a kousky ryby a táhneme na ohni asi 7 minut. Vyjmeme a uložíme na teplé místo. Do smetany dáme žloutky, rozpuštěné máslo, nastrouhanou cibuli, pažitku, nať, kůru, pastu a sůl.
2
Dobře promícháme a polovinu nalejeme do ohnivzdorné mísy, na omáčku poskládáme rybu. Do zbytku omáčky opatrně přimícháme sníh z bílků a rybu zalejeme. Zapečeme asi 30 minut. Podáváme s vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ryba naostro na kapustovém pyré

Ryba naostro na kapustovém pyré

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Ryba v balíčku

Ryba v balíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 5. 12. 2005 12:41

    Možno použiť akúkoľvek rybu. Ak máte kapra, tak vyberte len chrbticu, prípadne veľké kosti. Zvyšok nechajte. Všetky sa skutočne nedajú vybrať. Ja najčastejšie používam pstruhy a zubáče. Ale aj makrely sú dobré. My kapra práve kvôli tým kostičkám veľmi neobľubujeme. Kedysi dávno ešte v bývalej NDR som v telke videla odkosťovať kapra : obrátili ho bruchom dole na dosku, po chrbte mu po celej chrbtici jemne poklepali paličkou na mäso, obrátili ho a vytiahli celú chrbticu aj so spústou kostí. Ale ja osobne som to nikdy neskúšala. Môžete použiť skutočne hocijakú rybu.

  • Zora | 5. 12. 2005 11:40

    Prosím, to robíte z akej ryby - z kapra? lebo táto ryba má veľakostí, tak neviem. Takto spracované jenaozaj dobré.Ďakujem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Večeře Pečení Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová kůra Máslo Ocet Pažitka Petrželová nať Ryby Sardelová pasta Smetana Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka

Silná česneková pomazánka na jednohubky

Silná česneková pomazánka na…

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

Dušené maso (nejen) na špeku s…

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

56
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
51
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…
39
Francouzský dresing
Francouzský dresing
30
Hrnková buchta s ovocem
Hrnková buchta s ovocem
29
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Módní peklo z Varů: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely!

Módní peklo z Varů: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely!

Ženy.cz Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Blesk.cz Radostné chvíle Vémolových: První výlet s malým Arnoldem, a to rovnou do Varů!

Radostné chvíle Vémolových: První výlet s malým Arnoldem, a to rovnou do Varů!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

  • Recepty.cz
  • Vánoční ryba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact