• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vánoční ryba
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční ryba

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční ryba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg ryby
    • 4
      dl smetana
    • 4
      ks vejce
    • 80
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička sardelová pasta
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce pažitka
    • 1
      lžička petrželová nať
    • 1
      lžička citronová kůra
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Rybu vykostíme a nakrájíme na porce. Do vody dáme sůl, ocet a kousky ryby a táhneme na ohni asi 7 minut. Vyjmeme a uložíme na teplé místo. Do smetany dáme žloutky, rozpuštěné máslo, nastrouhanou cibuli, pažitku, nať, kůru, pastu a sůl.
2
Dobře promícháme a polovinu nalejeme do ohnivzdorné mísy, na omáčku poskládáme rybu. Do zbytku omáčky opatrně přimícháme sníh z bílků a rybu zalejeme. Zapečeme asi 30 minut. Podáváme s vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ryba naostro na kapustovém pyré

Ryba naostro na kapustovém pyré

Ryba v balíčku

Ryba v balíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 5. 12. 2005 12:41

    Možno použiť akúkoľvek rybu. Ak máte kapra, tak vyberte len chrbticu, prípadne veľké kosti. Zvyšok nechajte. Všetky sa skutočne nedajú vybrať. Ja najčastejšie používam pstruhy a zubáče. Ale aj makrely sú dobré. My kapra práve kvôli tým kostičkám veľmi neobľubujeme. Kedysi dávno ešte v bývalej NDR som v telke videla odkosťovať kapra : obrátili ho bruchom dole na dosku, po chrbte mu po celej chrbtici jemne poklepali paličkou na mäso, obrátili ho a vytiahli celú chrbticu aj so spústou kostí. Ale ja osobne som to nikdy neskúšala. Môžete použiť skutočne hocijakú rybu.

  • Zora | 5. 12. 2005 11:40

    Prosím, to robíte z akej ryby - z kapra? lebo táto ryba má veľakostí, tak neviem. Takto spracované jenaozaj dobré.Ďakujem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Večeře Pečení Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová kůra Máslo Ocet Pažitka Petrželová nať Ryby Sardelová pasta Smetana Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trhanec

Trhanec

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou…

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

Salát s rukolou a olivami

Salát s rukolou a olivami

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

60
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
51
Dresing hami mňami
Dresing hami mňami
50
Kuře na paprice
Kuře na paprice
49
Jarní zelný salát
Jarní zelný salát
40
Vynikající kuře na paprice
Vynikající kuře na…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Vánoční ryba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact