• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vánoční rozinkové cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční rozinkové cukroví

0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční rozinkové cukroví
Vánoční rozinkové cukroví
Vánoční rozinkové cukroví
Vánoční rozinkové cukroví
Vánoční rozinkové cukroví
Vánoční rozinkové cukroví
Vánoční rozinkové cukroví
Vánoční rozinkové cukroví
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • Těsto
    • 100
      g hladká mouka
    • 280
      g cukr moučka
    • 280
      g mandle spařené, oloupané
    • 140
      g rozinky spařené
    • 4
      ks žloutek
    • 8
      ks hřebíček umlít
    • skořice - mletá v původním receptu stálo 2 cm
    • citronová kůra z 1 citronu
  • Poleva
    • cukr moučka
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Rozinky umeleme na masovém strojku. Mandle umeleme na strojku na strouhanku.
2
Všechny ingredience smícháme a uhněteme těsto, které dáme do ledničky ztuhnout (klidně i přes noc). Těsto je tužší a dá trochu práce ho uhníst. Nejlépe se to dělá rukou. I když se vám bude zdát hodně tuhé, nepřidávejte tuk ani žádnou tekutinu - musí se hníst tak dlouho, dokud se vše nespojí.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak upéct ty nejlepší měkké medové perníčky

3
Těsto vyválíme na tloušťku asi 2 mm a vykrajujeme tvary. Ty klademe na vymazaný a vysypaný plech nebo na plech pokrytý pečicím papírem.
4
Pečeme na 180 stupňů asi 10 minut. Pečivo se mírně nafoukne a zbledne. Když potom začne růžovět, je čas ho vyndat z trouby. Nemáme-li pečicí papír, je třeba kousky sundat z plechu ještě za tepla, jinak se přilepí.
5
Potřeme citronovou polevou a dáme do chladu zkřehnout. Před podáváním ho naopak musíme dát alespoň na chvíli do tepla.

RADA: Podívejte se, jak na čokoládovou polevu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččiny rozinkové sušenky s mandlemi a kandovaným ovocem

Babiččiny rozinkové sušenky s…

Linecké cukroví

Linecké cukroví

Kokosové cukroví s čokoládou

Kokosové cukroví s čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sušenky
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Hřebíček Mandle Rozinky Skořice - mletá Žloutek

Měkké medové perníčky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šunkové kanapky

Šunkové kanapky

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Jablečný závin s piškotem

Jablečný závin s piškotem

Výborný losos

Výborný losos

Babiččina postelová rýže

Babiččina postelová rýže

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Kachní prsa a bramborové suflé

Kachní prsa a bramborové suflé

Černá čočka se zeleninou - salát nebo příloha

Černá čočka se zeleninou - salát nebo…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Měkké medové perníčky

Poslední sledované recepty

132
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
48
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
36
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Domácí kečup
Domácí kečup
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Alena Sehnalová (76), Růžena z Hoří, má panenko přiznává: Milovala jsem Formana!

Alena Sehnalová (76), Růžena z Hoří, má panenko přiznává: Milovala jsem Formana!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Vánoční pracny
Vánoční pracny
Vánoční pudingy se smetanou a fíky
Vánoční pudingy se smetanou a fíky
Vánoční punč II.
Vánoční punč II.
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční sobíci
Vánoční sobíci
Vánoční stromečky - bez vajec
Vánoční stromečky - bez vajec
  • Recepty.cz
  • Vánoční rozinkové cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact