• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vánoční rozinkové cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční rozinkové cukroví

0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční rozinkové cukroví
Vánoční rozinkové cukroví
Vánoční rozinkové cukroví
Vánoční rozinkové cukroví
Vánoční rozinkové cukroví
Vánoční rozinkové cukroví
Vánoční rozinkové cukroví
Vánoční rozinkové cukroví
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • Těsto
    • 100
      g hladká mouka
    • 280
      g cukr moučka
    • 280
      g mandle spařené, oloupané
    • 140
      g rozinky spařené
    • 4
      ks žloutek
    • 8
      ks hřebíček umlít
    • skořice - mletá v původním receptu stálo 2 cm
    • citronová kůra z 1 citronu
  • Poleva
    • cukr moučka
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Rozinky umeleme na masovém strojku. Mandle umeleme na strojku na strouhanku.
2
Všechny ingredience smícháme a uhněteme těsto, které dáme do ledničky ztuhnout (klidně i přes noc). Těsto je tužší a dá trochu práce ho uhníst. Nejlépe se to dělá rukou. I když se vám bude zdát hodně tuhé, nepřidávejte tuk ani žádnou tekutinu - musí se hníst tak dlouho, dokud se vše nespojí.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak upéct ty nejlepší měkké medové perníčky

3
Těsto vyválíme na tloušťku asi 2 mm a vykrajujeme tvary. Ty klademe na vymazaný a vysypaný plech nebo na plech pokrytý pečicím papírem.
4
Pečeme na 180 stupňů asi 10 minut. Pečivo se mírně nafoukne a zbledne. Když potom začne růžovět, je čas ho vyndat z trouby. Nemáme-li pečicí papír, je třeba kousky sundat z plechu ještě za tepla, jinak se přilepí.
5
Potřeme citronovou polevou a dáme do chladu zkřehnout. Před podáváním ho naopak musíme dát alespoň na chvíli do tepla.

RADA: Podívejte se, jak na čokoládovou polevu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččiny rozinkové sušenky s mandlemi a kandovaným ovocem

Babiččiny rozinkové sušenky s…

Linecké cukroví

Linecké cukroví

Kokosové cukroví s čokoládou

Kokosové cukroví s čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sušenky
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Hřebíček Mandle Rozinky Skořice - mletá Žloutek

Měkké medové perníčky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Zelná polévka III.

Zelná polévka III.

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuřecí roláda s nádivkou

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Měkké medové perníčky

Poslední sledované recepty

80
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
37
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
32
Kynutá bábovka s kakaem
Kynutá bábovka s kakaem
31
Bezinkový med
Bezinkový med

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Kubišová se vrací do Lucerny, ale... Vlasy si barvit nebudu!

Kubišová se vrací do Lucerny, ale... Vlasy si barvit nebudu!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Vánoční pracny
Vánoční pracny
Vánoční pudingy se smetanou a fíky
Vánoční pudingy se smetanou a fíky
Vánoční punč II.
Vánoční punč II.
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční sobíci
Vánoční sobíci
Vánoční stromečky - bez vajec
Vánoční stromečky - bez vajec
  • Recepty.cz
  • Vánoční rozinkové cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact