Všechny suroviny zaděláme vlažným mlékem. Těsto rozdělíme ma dva díly. Na alobalu rozválíme na tenké placky obdélníkového tvaru. Placky potřeme náplní, opatrně svineme - širší stranu směrem do středu a to z obou stran. Ve středu po šířce rozřízneme - vzniknou dvě roládičky (můžeme ještě rozkrojit na dvě menší) a necháme ztuhnout v ledničce. Z roládičky krájíme šikmé řezy.
2
Dodržujte přesně poměr surovin, jinak tmavou část dobře nerozválíte, bude se trhat, přilepí se nebo bude tekutá! Úžasná vánoční roládička od mé maminky, kterou všichni milují.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Edita
|18. 12. 2007 13:15
těsto se trhalo i když jsem dodržela poměr všech surovin. ???
Janča
|5. 12. 2007 13:52
Kolik tedy má být tedy toho mléka když se má dodržet přesný poměr surovin? A ještě nechápu která část je tmavá a která světlá? Mají se na sebe přikopit? Chtělo by to lepší popis, děkuji