• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vánoční perníky
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční perníky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční perníky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 3
      vejce
    • 250
      g med
    • 2
      skořice
    • 0,50
      hřebíček mletý
    • perníkové koření
    • 500
      g hladká mouka
    • prášek do pečiva
  • poleva
    • cukr
    • bílek
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme dvě celá vejce a dobře je vmícháme. Přidáme tekutý med, koření do perníku. Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem a přisypeme ke krému. Dobře propracujeme a vláčne těsto zabalíme do chladničky do potravin. fólie. Na 30 minut ho dáme do chladničky. Troubu rozpálíme na 180 C. Z těsta vyválíme placku silnou asi 5 mm a vykrajujeme různé tvary. Kousky vyrovnáme na pečícím papíře vyložený plech. Cukroví potřeme rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme mandlemi, pokrájeným citronátem a oranžmátem, hrozinkami nebo kandovaným ovocem. Dáme do trouby a pečeme asi 15 minut na 180 C. Perníčky necháme minimálne dva týdny uležet. Tak budou nadýchanější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční perníčky, ještě jednodušší než se zdá!!!

Vánoční perníčky, ještě jednodušší…

Vánoční cheesecake

Vánoční cheesecake

Vánoční bramborový salát

Vánoční bramborový salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Májulenka | 3. 12. 2010 21:23

    Tak doufám, že se mi perníčky povedou a jinak díky za recept . ;-) :-P

  • Tereza T
    Tereza T | 2. 12. 2010 17:11

    Přeloženo, díky.

  • Bara | 2. 12. 2010 11:41

    A slovensky tomu jako neni rozumět. Pekla jsem přesně podle návodu a perníčky jsou vynikající

  • Sam | 1. 12. 2010 19:01

    je to slovensky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Hřebíček mletý Máslo Med Perníkové koření Prášek do pečiva Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušená rýže

Dušená rýže

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Nejjednodušší panenka

Nejjednodušší panenka

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

(nejen) Cuketové špízy

(nejen) Cuketové špízy

Hruškový kompot po našem

Hruškový kompot po našem

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Doporučujeme

10 minut
Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

981
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
309
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
123
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
95
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
87
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

  • Recepty.cz
  • Vánoční perníky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact