• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vánoční Pavlova
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční Pavlova

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční Pavlova
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Základ
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g bílek (asi z 5 vajec)
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 20
      g kakao
    • 30
      ml černá káva
    • 150
      g cukr krupice
  • Krém
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g hořká čokoláda (ideálně 70%)
    • 50
      g džem (brusinkový)
    • 15
      g kakao
    • 40
      g cukr krupice
  • Na ozdobení
    • čokoládové hoblinky
    • pistácie
    • červený rybíz
    • sušené brusinky

Postup přípravy receptu

1
1. Den předem za stálého míchání svařte smetanu s cukrem, kakaem a džemem. Stáhněte z plotny a přidejte čokoládu. Nechte odstát. Až povolí, vyšlehejte hladký krém a nechte přes noc v ledničce.
2
2. Troubu zapněte na 120°C. Bílky vyšlehejte s trochou citronové šťávy skoro dotuha. Pak po lžících všlehejte krupicový cukr. Hotový sníh je pevný a lesklý.
3
3. Moučkový cukr prosejte s kakaem a spolu s kávou metličkou opatrně vmiste do sněhu.
4
4. Na pečicí papír si nakreslete kruh o průměru 24 cm. Sáček s velkou hvězdicovou zdobicí trubičkou naplňte sněhem a nastříkejte po po obvodu kruhu ve dvou barevných vrstvách. Pečte 80 minut a nechte vychladnout v troubě.
5
5. Smetanu vyšlehejte. Pavlovu přendejte na servírovací tác a pomocí stejné trubičky na ni nastříkejte šlehačku. Ozdobte brusinkami, rybízem, pistáciemi a čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Pavlova plná ovoce

Pavlova plná ovoce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • alenaeb | 2. 6. 2019 12:36

    Pecte 2 hodiny???????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty FOOD Vánoce
Moučníky Dorty Prosinec Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Černá káva Červený rybíz Citronová šťáva Čokoládové hoblinky Cukr krupice Džem Hořká čokoláda Kakao Moučkový cukr Pistácie Smetana ke šlehání Sušené brusinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová pomazánka s česnekem

Tvarohová pomazánka s česnekem

Čtverečky "Cappuccino"

Čtverečky "Cappuccino"

Beránek ořechový

Beránek ořechový

Plněné pudinkové řezy

Plněné pudinkové řezy

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Lesklá citronová poleva

Lesklá citronová poleva

Chřestová omáčka s koprem

Chřestová omáčka s koprem

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Americký hamburger z vyzrálého…

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

62
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
41
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
41
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
38
Klasické lečo
Klasické lečo
34
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 16. 5. 2025: Kdo potká osudového člověka a koho potěší dobrá zpráva?

Denní horoskop na pátek 16. 5. 2025: Kdo potká osudového člověka a koho potěší dobrá zpráva?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

Další doporučené recepty:

Vánoční likér z ledových  kaštanů
Vánoční likér z ledových kaštanů
Vánoční marcipánová štola
Vánoční marcipánová štola
Vánoční muffiny se sobem
Vánoční muffiny se sobem
Vánoční perníčky, ještě jednodušší než se zdá!!!
Vánoční perníčky, ještě jednodušší než…
Vánoční perníkové cupcakes se skořicovým krémem
Vánoční perníkové cupcakes se…
Vánoční pohár se žloutkovým krémem
Vánoční pohár se žloutkovým krémem
  • Recepty.cz
  • Vánoční Pavlova
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact