• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vánoční Pavlova
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční Pavlova

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční Pavlova
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Základ
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g bílek (asi z 5 vajec)
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 20
      g kakao
    • 30
      ml černá káva
    • 150
      g cukr krupice
  • Krém
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g hořká čokoláda (ideálně 70%)
    • 50
      g džem (brusinkový)
    • 15
      g kakao
    • 40
      g cukr krupice
  • Na ozdobení
    • čokoládové hoblinky
    • pistácie
    • červený rybíz
    • sušené brusinky

Postup přípravy receptu

1
1. Den předem za stálého míchání svařte smetanu s cukrem, kakaem a džemem. Stáhněte z plotny a přidejte čokoládu. Nechte odstát. Až povolí, vyšlehejte hladký krém a nechte přes noc v ledničce.
2
2. Troubu zapněte na 120°C. Bílky vyšlehejte s trochou citronové šťávy skoro dotuha. Pak po lžících všlehejte krupicový cukr. Hotový sníh je pevný a lesklý.
3
3. Moučkový cukr prosejte s kakaem a spolu s kávou metličkou opatrně vmiste do sněhu.
4
4. Na pečicí papír si nakreslete kruh o průměru 24 cm. Sáček s velkou hvězdicovou zdobicí trubičkou naplňte sněhem a nastříkejte po po obvodu kruhu ve dvou barevných vrstvách. Pečte 80 minut a nechte vychladnout v troubě.
5
5. Smetanu vyšlehejte. Pavlovu přendejte na servírovací tác a pomocí stejné trubičky na ni nastříkejte šlehačku. Ozdobte brusinkami, rybízem, pistáciemi a čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Pavlova plná ovoce

Pavlova plná ovoce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • alenaeb | 2. 6. 2019 12:36

    Pecte 2 hodiny???????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty FOOD Vánoce
Moučníky Dorty Prosinec Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Černá káva Červený rybíz Citronová šťáva Čokoládové hoblinky Cukr krupice Džem Hořká čokoláda Kakao Moučkový cukr Pistácie Smetana ke šlehání Sušené brusinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí perník

Domácí perník

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Cuketa z trouby

Cuketa z trouby

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Ovesná kaše s banánem

Ovesná kaše s banánem

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

172
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
117
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
91
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
88
Buchty - těsto z domácí pekárny
Buchty - těsto z domácí…
79
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím

Zajímavé články

Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
AHA.cz Dvořáková z kriminálky Anděl: Odmítla léčbu rakoviny

Dvořáková z kriminálky Anděl: Odmítla léčbu rakoviny

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Laďka Něrgešová (49) hlásí návrat: První rozhovor po operaci mozku!

Laďka Něrgešová (49) hlásí návrat: První rozhovor po operaci mozku!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Další doporučené recepty:

Vánoční likér z ledových  kaštanů
Vánoční likér z ledových kaštanů
Vánoční marcipánová štola
Vánoční marcipánová štola
Vánoční muffiny se sobem
Vánoční muffiny se sobem
Vánoční perníčky, ještě jednodušší než se zdá!!!
Vánoční perníčky, ještě jednodušší než…
Vánoční perníkové cupcakes se skořicovým krémem
Vánoční perníkové cupcakes se…
Vánoční pohár se žloutkovým krémem
Vánoční pohár se žloutkovým krémem
  • Recepty.cz
  • Vánoční Pavlova
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact