Ovoce a mandle nasekáme a smícháme s moukou a práškem do pečiva.
2
Máslo ušleháme s cukrem, postupně do hmoty přidáváme jeden žloutek po druhém a dál třeme.
3
Bílky se špetičkou soli ušleháme na tuhý sníh.
4
Do utřené máslové hmoty přidáváme střídavě mouku s ovocem a sníh z bílků.
5
Formu ryby nebo jiného vánočního tvaru (např. hvězda, ale může být i chlebíčková forma) důkladně vymažeme tukem a vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou. Těsto do formy nalijeme a urovnáme.
6
Pečeme při 180 °C v předehřáté troubě cca 1 hodinu. Zda je těsto upečené vyzkoušíme špejlí. Když se na ni těsto nechytá, tak je ryba upečená.
7
Prochladlou rybu vyklopíme na rovný tác, necháme úplně vychladit a potom podle fantazie zdobíme polevami nebo jen pocukrujeme. Hezká je potřená čokoládovou polevou, na kterou nalepíme mandlové plátky jako šupiny, kouskem světlého ovoce uděláme oko atd. Fantazii ve zdobení se meze nekladou.