• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vánoční minikoláčky máslové
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční minikoláčky máslové

autor: Kristalka
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční minikoláčky máslové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo
    • 140
      g cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 400
      g polohrubá mouka
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Smícháme máslo, cukr a žloutky, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Tvoříme kuličky o průměru 1,5 cm a klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Do každé kuličky obrácenou stranou vařečky uděláme důlek, dáme trochu marmelády a upečeme. Hezky vypadají a rozplývají se v ústech.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Máslové vánoční stromečky

Máslové vánoční stromečky

Shortbread máslové sušenky

Shortbread máslové sušenky

Máslové sušenky s violkami

Máslové sušenky s violkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • 6Verunka 6 | 21. 12. 2007 12:52

    Po upečení byly výborné. Ale teď je nikdo nechce.

  • Anna Č. | 8. 12. 2007 14:14

    Mílo,já jsem neměla problém s vyválením válečku,mně se těsto nedrolilo a nakrájela jsem si stejné kousky.S hrubostí těsta máte pravdu,i s tím,že se trochu roztečou.Ale chuťově výborné.

  • Míla Kořínková | 8. 12. 2007 00:24

    Chuťově výborné,dala jsem rybízovou marmeládu,lepší by byla malinová.Jen jsem kuličky dělala o trochu větším průměru, než psala autorka, držadlo vařečky mám 1 cm průměr a těsto při vytlačování důlku praskalo i tak, nevěděla jsem co to udělá s marmeládou.Z těsta nejde vyválet váleček, z kterého se dají nakrájet stejné dílky a získat tak stejné kuličky, drolí se, takže nezbývá, než uždibovat a trefovat se do velikosti.A silně mi vadila na dlaních ta pol. mouka, i po odležení to bylo takové hrubé těsto. Je potřeba dávat je dál od sebe, trochu se roztečou. Ale to jsou jen "technické poznámky",jinak jsou opravdu výborné!!

  • Anna Č. | 7. 12. 2007 08:43

    Upekla jsem,skvělé.Opravdu jednoduché,hezké i levné.Všem doporučuji.A Lence připisuji aspoň symbolicky 1 ( již jsem jednou hodnotila). Dík za recept a hezké vánoce.

  • Lenka Kristová | 6. 12. 2007 13:37

    Anno, díky. Budu péct už zítra, vydrží dlouho. Peču na plynu na nižší teplotu, zespod mají být jen lehce zlaté.

  • Jana Remková | 5. 12. 2007 14:18

    Taky bych se chtěla zeptat,jak dlouho před vánocemi je mám dělat?Nebo můžu i teď?Taky dávám za 1 už pro tu jednoduchost.Jana

  • Zdenka Matušková | 4. 12. 2007 19:55

    Také by mě zajímalo jak dlouho potřebují k rozležení a na jakou teplotu se mají péct?

  • Anna Č. | 4. 12. 2007 17:06

    Recept mne zaujal pro jednoduchost a jak uvádíte,koláčky vypadají hezky.Kdy je vhodné je péct před vánocemi? A dávám za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Marmeláda Máslo Polohrubá mouka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koláč s kokosem a šlehačkou

Koláč s kokosem a šlehačkou

Bábovka vídeňská

Bábovka vídeňská

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Uhlířina II.

Uhlířina II.

Pudinkový koláč III.

Pudinkový koláč III.

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou

Sorrentinos, ravioly se sýrovou…

Buchta Margotka

Buchta Margotka

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Kapustové drny z pánve

Kapustové drny z pánve

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

20
Drůbeží vývar s knedlíčky
Drůbeží vývar s knedlíčky
15
Makovec bez vajec II.
Makovec bez vajec II.
14
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
14
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
13
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Vánoční minikoláčky máslové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact