• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vánoční medové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční medové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční medové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g cukr krystal
    • 2
      lžíce med
    • 60
      g máslo nebo Hera
    • 350
      g mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Krém
    • 5
      dl mléko
    • 80
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 5
      ks vejce
    • 6
      ks vanilkový cukr
    • 1
      balíček máslo
    • 250
      g cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
  • Poleva
    • 1
      ks čokoláda na vaření
    • 2
      ks tyčinky ledové kaštany
    • 50
      g ztužený tuk

Postup přípravy receptu

1
Těsto: nejprve rozšleháme vejce, přidáme cukr, med a máslo - vše dáme do hrnce a šleháme v páře asi 3 minuty (vodu v hrnci dávám vždy studenou a míchám celou dobu, než začne být voda horká). Směs přeliju do misky a občas zamíchám, dokud směs téměř nevychladne.
2
Smíchám mouku s práškem do pečiva a postupně zamíchám do medové směsi asi 2/3 mouky.
3
Přendám na vál a dál přidávám mouku, až je těsto měkké, ale ne řídké. Hodně se to lepí, ale nedávejte mouky moc, potom jsou řezy moc tuhé.
4
Hotové těsto si rozdělím na 2-3 díly a přikryté sáčkem dám do chladničky ztuhnout. Před vyvalováním je potřeba mít těsto hodně studené, aby se nelepilo.
5
Vyválím na placku asi 2 mm vysokou a vykrájím proužky 4 cm široké a 21 cm dlouhé. Krájím rádýlkem podle obdélníčku z tvrdého papíru.
6
Na plech vyložený pečícím papírem přenáším na kovové lopatce - těsto je potřeba opatrně od válu odškrábnout a na plechu urovnat, protože těsto válením změkne a nedrží moc tvar.
7
Peču přibližně 5-6 minut na 180 °C jen do růžova. Pozor, aby se těsto nepřipálilo. Proužky dávám na plech po 5 kusech - délka proužků je přesně vhodná na dobrou manipulaci a ukládání na šířku plechu.
8
Po upečení ihned sundám a nechám vychladit.
9
Řezy můžete upéct 2-4 týdny před plněním náplní.
10
Náplň: v mléce rozšlehám vejce, solamyl a vanilkový cukr a v horké lázni míchám do ztuhnutí. Po vychladnutí smíchám s rumem a ušlehaným máslem s cukrem. Nejlepší je vzít si třetí misku a dávat 1-2 lžíce od každé směsi a dobře pošlehat, aby se náplň nesrazila.
11
Řezy je potřeba naplnit 5-7 dnů před Vánocemi, aby se řezy dobře proležely a natáhly krém.
12
Skládám 4 placičky na sebe a natírám vysokou vrstvou krému. Krém je potřeba natřít i na boky řezů, poslední placičku už na povrchu krémem nenatírám.
13
Natřené řezy nechám vychladit a potom poliju čokoládovou polevou - v mikrovlnce rozpustím čokolády a tuk, promíchám, aby se vše spojilo a natřu na řezy. Z uvedeného množství je 6 řezů po 4 vrstvách.
14
Jistě někteří budou říkat, že je tam moc cukru, ale je to vánoční cukroví a k tomu cukr patří, taky je peču jen jednou do roka.
15
Je potřeba je nechat po natření uležet asi týden, nejlépe na balkóně, klidně může i mrznout. Mrazák snesou bez problémů a pokud zbyde, vydrží v něm až do Velikonoc. Obvykle peču ze tří dávek a jednu musím vždy donést do práce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jaja 13 | 24. 12. 2008 06:07

    Tohle je náš léty prověřený recept. Plnila jsem v sobotu a už jsou nádherně rozleželé.

  • Jana | 14. 12. 2007 20:37

    Placky mám upečené,na krém se mi zdá ještě brzo.Jinak jsou výorné a moc se na ně těším,jak si pochutnáme.Dávám za 1.

  • kristina bleta | 17. 11. 2007 10:55

    Já je dělám sice trochu jinak, ale krájím až hotové po upečení, takže by asi tak šly krájet i tyto řezy.

  • Anonym | 23. 10. 2007 07:08

    Nešli by upéci v celku a pak nakrájet?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Prosinec Pečení Pošírování Chlazení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr Cukr krystal Hnědý rum Máslo Med Mléko Mouka Prášek do pečiva Solamyl (bramborový škrob) Tyčinky ledové kaštany Vanilkový cukr Vejce Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bigos

Bigos

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Ovocné muffiny

Ovocné muffiny

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

47
Šunkové silvestrovské rolky s Lučinou
Šunkové silvestrovské…
41
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
38
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
34
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
33
Sušená vepřová panenka
Sušená vepřová panenka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Trable kapely Elán: Zasekli se ve výtahu!

Trable kapely Elán: Zasekli se ve výtahu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Vánoční medové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact