Smetanu ke šlehání spolu s kaštany a čokoládou za stálého míchání přivedeme k varu a ihned odstavíme z plotny. Hmotu, která nám po svaření zhoustla vymícháváme, aby se v ní nenadělaly hrudky a škraloup. Do zchladlé hmoty přidáme Salko, vymícháme dohladka a přidáme 1/2 l rumu.
2
Z této dávky je jeden litr a něco málo vynikajícího likéru.
Likér dělám pravidelně a je výborný. Dnes byl ale vyprodaný klasický rum Božkov, tak jsem vzala Božkov speciál - s kávovou příchutí, ale jen 33% alkoholu. Kaštany jsem nahradila Kofilou a přidala lžičku instantní kávy a je taky famózní, doporučuji :-)
Zdena
|2. 1. 2013 16:26
Tento likér je vynikající, sice sladký,, no a jak tu píše někdo i hustý , no já dávám ke šlehačce ještě v kelímku 12% smetanu dva kelímky a není to tak přeslazený a je moc dobrý, jinak teda tyčinku Margot bych teda proboha určo nedávala.. :-D <3
Míša
|26. 11. 2012 14:46
Ani jsem nečekala, že to bude tak rychlé a jednoduché... Výsledek je silný, ale vynikající... Aspoň bude veselo:-))
Markéta
|13. 12. 2011 21:58
Likér je moc dobrý, ale na mě dost silný, ten rum je tam hodně poznat, ani není tak sladký jak jsem čekala. Příště bych ubrala rumu a možná přidala ještě trochu salka.
Jana Dokoupilová
|22. 7. 2011 13:15
Děvčata, a nechybí tam ještě tyčinka Margot? Rozvařila bych tam jednu, dvě.... :-P
Tak to nakonec v ledničce přece jen zhoustlo a hlavně se to všechno ještě pěkně propojilo. Je fakt vynikající. Holt nechce spěchat a ochutnávat dříve než je skutečně hotovo :-P
Moc dobrý likér. Jen jsem asi udělala chybču tím, že jsem smetanu s čokoládou a kaštany nepřivedla až k varu, takže ač jsem dala méně rumu, je likér dost řídký. Uvidím jestli ještě trošku nezhoustne v ledničce, případně použiji puding stejně tak, jak se používá v receptu Pravé Baileys (to mně chutná o trošičku více než tento likér). Dávám za 1.
Vynikající,dělala jsem mamce k svátku a moooc jí chutnal. <3 Jen syn si pak přidal trochu mléka,je nepiják a pálilo ho to,má 17.Dávám velikánskou 1* :-*
Pavla Opravilová
|5. 2. 2010 10:44
Dělala jsem letos o vánocích pro manželovu maminku. Ona nepije alkohol, ale vyjímečně si dá trochu babského lepidla. Každý rok jsem jí dělala vaječný koňak, ale letos jsem vyzkoušela likér z ledových kaštanů a měl obrovský úspěch. Kvůli ní jsem ho malinko upravila - ubrala jsem deci rumu a místo toho přidala ještě jedno salko. Tím vzniklo to správné babské lepidlo. Díky za super nápad!
Lenka
|10. 12. 2007 18:19
Je výborný! Nedávno jsem recept dostala e-mailem a přítel už dělal druhou dávku. Nejlepší je až tak po třech dnech, kde se všechny chutě krásně spojí a nepřevyšuje chuť rumu. Hezké Vánoce všem! Lenka
Zuzana Šindlerová
|3. 12. 2007 13:40
Výborný likér, doteď byl náš nejoblíbenější karamelový likér, ale vzhledem k tomu, že je tento méně sladký, určitě zvítězí. Díky moc za recept, dávám jedničku.
Evík
|2. 12. 2007 20:15
Vkládám ještě jedno pochvalné hodnocení mé kamarádky, která tvrdí, že jí to nějaký záááhadným způsobem vyprchává. Výýýbornééééé.
Evík
|2. 12. 2007 20:13
Včera jsem ho ukuchtila, strčila do lednice a večer už chyběly 3 deci, no dneska už zase chybí deci, tak nevím, nevím, jestli to do vánoc vydrží). Velikou jedničku za sqělý recept.
Jana Vencková
|1. 12. 2007 22:00
Dík za skvělý tip. Udělala jsem zkusmo jednu várku a je fakt výborný, takže jsem si ověřila, že ho určitě můžu dávat jako dárek k Vánocům. Čokolády jsem dala trochu víc, 5 dkg hořké Orion.Krásné Vánoce všem!
Helena Pešková
|26. 11. 2007 15:44
Taky já jsem tento recept dostala e-mailem, a tak jsem ho hned vyzkoušela.Je opravdu vynikající, já jsem jen místo čtyřech čtverečků hořké čokolády přidala rovnou celou / 100 gr / čokoládu na vaření.
Vladkka Nováková
|21. 11. 2007 08:15
Jejda, to je tak dobré a zároveň strašně jednoduché. Akorát mě zaskočilo, že mi v lednici zhoustnul. No holt budu muset příště dát trochu více rumu. Já jsem totiž rumu dala méně než je v receptu.
Lucie Ilčíková
|12. 11. 2007 12:32
Tento recept jsem opravdu dostala od kamarádky mailem, zkusila jsem ho udělat a protože mi opravdu chutnal, rozhodla jsem se o něj podělit i s Vámi :o).Jak dlouho likér vydrží nevím, protože ho stačíme vždycky do 14 ti dnů zlikvidovat. V lednici bych si ho troufla skladovat i měsíc.
Zdeňka
|9. 11. 2007 13:02
SALKO =kondenzované mléko slazené
Anonym
|9. 11. 2007 13:02
Neslazené salko neexistuje. Salko je slazené kondenzované mléko.
Anonym
|9. 11. 2007 09:51
salko neslazené?
Květa
|9. 11. 2007 09:33
Salko se dává nevařené, tak jak je. Udělala jsem, je to fakt moc dobý, jen rumu jsem dala méně, bylo to krásně husté. Jak dlouho vydrží nevím, v lednici bych se nebála to nechat, je to převařené, ale sama jsem rozdávala na ochutnání, takže nevím.
Martina Nová
|9. 11. 2007 09:28
Recept jsem našla taky v mailu - včera jsem ho vyrobila a je výborný!!!!! Salko se přidává nevařené. Opravdu moc dobré!
Hospodyňka
|8. 11. 2007 20:18
Jakou má asi tak trvanlivost? Byl by to hezký dárek, v pěkné lahvičce s etiketkou... Takže jak dlouho předem to můžu udělat...
Anonym
|8. 11. 2007 15:34
To Salko se tam dává vařené ve vodní lázni nebo se tam nalije tak jak je?
Katka
|8. 11. 2007 15:07
Tak tenhle recept obletěl před týdnem mailem celé Čechy. Vypadá to pěkně, i když kalorická bomba.