• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vánoční kuba se sýrem Raclette
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční kuba se sýrem Raclette

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční kuba se sýrem Raclette
Vánoční kuba se sýrem Raclette
Vánoční kuba se sýrem Raclette
Vánoční kuba se sýrem Raclette
Vánoční kuba se sýrem Raclette
Vánoční kuba se sýrem Raclette
Vánoční kuba se sýrem Raclette
5fotografií
Nahrát fotku
 

Houbový kuba je tradiční, klasický vánoční pokrm. Koko ho ovšem maličko upravila a obohatila o výtečný krémový sýr!

Suroviny

4 porce
    • 3
      hrst kroupy ječné
    • 20
      g máslo plus na vymazání misek
    • 2
      ks cibule menší
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      hrst sušené houby
    • 100
      ml vývar nebo voda
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžíce majoránka
    • 3
      snítka petrželka čerstvá
    • 4
      plátek sýr raclette
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Sušené houby si pár hodin předem namočte do horké vody nebo vývaru. Ječné kroupy vařte v osolené vodě alespoň půl hodiny nebo i méně podle jejich velikosti. Po 20 minutách varu k nim přidejte pokrájené houby, aby se stihly aspoň 10 minut povařit.

RADA: Jak na voňavé sušené houby

2
Pozor, tmavý houbový výluh nevylévejte. Nakrájejte cibuli najemno a česnek na tenké plátky, nasekejte petrželku. Na pánvi rozehřejte máslo (v kombinaci se sýrem se hodí více než tradiční sádlo). Orestujte cibulku dozlatova. Pak ztlumte plamen, přihoďte česnek, drcený kmín a přes sítko proceďte výluh z hub. Prozatím bude stačit polovina tekutiny.
3
Přiveďte k varu, sceďte vodu z krup a přidejte je spolu s houbami do pánve. Posypejte petrželkou a provařte. Můžete dosolit. Při postupném vypařování tekutiny dolévejte houbový výluh. Kuba by v žádném případně neměl být suchou záležitostí! Přisypte ještě drhnutou majoránku.

RADA: Tradiční houbový kuba

4
Připravte si malé zapékací mističky, vymažte je máslem a naplňte kubou. Navrch položte plátky sýru. Zapněte gril v troubě na plný výkon aspoň po dobu 10 minut a mřížku dejte úplně nahoru. Teprve potom vložte mističky a pečte zhruba 10 minut. Servírujte v mističkách, roztavený sýr můžete posypat pažitkou. Dobrou vánoční chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbový kuba

Houbový kuba

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou

Zapečené krupoto se sýrem a zimní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Vánoce
Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kroupy Majoránka Máslo Mletý kmín Petrželka Sůl Sušené houby Sýr Raclette Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z vepřového masa

Roláda z vepřového masa

Kuřecí cacciatore

Kuřecí cacciatore

Buchty trochu jinak

Buchty trochu jinak

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Přírodní maso se žampiony - minutka

Přírodní maso se žampiony - minutka

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

50
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
49
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Domácí lučina
Domácí lučina
22
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Zemřel Oldo Hlaváček (†91) z pořadu Vtipnější vyhrává: Covidová doba ho semlela!

Zemřel Oldo Hlaváček (†91) z pořadu Vtipnější vyhrává: Covidová doba ho semlela!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Vánoční jihočeský kuba
Vánoční jihočeský kuba
Vánoční kávové čtyřlístky
Vánoční kávové čtyřlístky
Vánoční kmen bez lepku
Vánoční kmen bez lepku
Vánoční likér z ledových  kaštanů
Vánoční likér z ledových kaštanů
Vánoční marcipánová štola
Vánoční marcipánová štola
Vánoční muffiny se sobem
Vánoční muffiny se sobem
  • Recepty.cz
  • Vánoční kuba se sýrem Raclette
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact