• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vánoční košická kapustnice
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční košická kapustnice

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční košická kapustnice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg kysané zelí nejlépe domácí
    • 4
      ks klobása - uzená
    • 2
      ks klobása
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 4
      hrst sušené houby
    • 4
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Uvedené množství je na 4-5 litrový hrnec.
2
Kysané zelí propláchneme ve studené vodě podle potřeby (pokud je příliš kyselá, i dvakrát).
3
Zelí vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, do hrnce k zelí vložíme všechny druhy klobás. V první fázi přípravy dáváme pozor na klobásu. Cca po 20-30 minutách klobásy vyjmeme na talíř a nakrájíme na kolečka.
4
Zelí dále vaříme, dokud není měkké.
5
V misce důkladně rozmícháme hladkou mouku se smetanou. Přidáme do vařícího se zelí. Necháme přejít varem min. ještě 5 minut.
6
Do jiné misky jsme vložili sušené houby a zalili studenou vodou. Necháme převařit alespoň 5 minut.
7
Nakonec vložíme do polévky převařené sušené houby a vložíme nakrájenou klobásu.
8
Bez této polévky pro mne neexistují ty pravé Vánoce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Vánoční cukroví - Skořicové  a kořeněné čtverečky

Vánoční cukroví - Skořicové a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jozef T. | 20. 12. 2006 10:56

    Pán Polácek, je to velmi sympatické, ze bez tejto polievky pre väs neexistujú Vianoce. A co tak Polnocná omsa, celá rodina spolu, vianocný stromcek atd.?

  • jana bazlerova | 30. 11. 2006 16:39

    terezka dakujem skusim sa poobzerat a popytat :) hlavne ze ju bolo dostat som myslela ze tu ju nepoznaju :(

  • Maruš | 30. 11. 2006 16:23

    Paní Terezko,děkuji za vysvětlení.Z vinné klobásy dělám tzv.zapékance.Klobásy se pečou v kynutém těstě.U řezníka je mají v době svátků,jinak je v obchodech málo vidím.A ty neuzené klobásy hodně bývají v létě,je jich více druhů,nabízejí je na gril.Tak zase obhlédnu.

  • Tereza Jarčušková | 30. 11. 2006 15:44

    Bielu neúdenú klobásu bolo dostať v Carrefoure, ale teraz neviem, či to Tesco nechalo alebo nie. U nás pred Vianocami dostať neúdenú surovú klobásu aj v mäsiarstvách.Maruš, je rozdiel medzi vínnou klobásou a bielou klobásou. Vínnu cítiť za vínom ( aj chuť ), kdežto biela je presne taká ako sa pripravuje klobása, len sa nedá vyúdiť. Je proste surová, ibaže pripravovaná bez papriky, preto má bielu farbu.

  • Mirka G. | 30. 11. 2006 15:33

    My dávame do štedrovečernej kapustnice údeného kapra, až do sivestrovskej údené mäso a klobásy.

  • Maruš | 30. 11. 2006 14:49

    Polévku z kysaného zelí vařím na Silvestra a je hlavně dobrá na Nový rok,na poopiční stavy :-)) Je hodně různých receptů a tady bych se chtěla zeptat na tu klobásu.Pod pojmem bílá klobása mám představu,že je to tzv.vinná klobása,nebo se ještě prodávají neuzené klobásy,určené ke grilování.Děkuji.

  • jana bazlerova | 29. 11. 2006 14:41

    Tak co ja viem tak nasi odjakziva davali do kapustnice klobasy a masove gulky mnam:) len by ma zaujimalo ci niekto neviem ci sa da zohnat biela klobasa aj v cechach nikde som ju nevidela :(

  • Marienka | 23. 12. 2005 15:20

    Pokial viem,tak podla krestanskych tradicii sa na Stedry den vzdy jedla kapustnica bez masa. Takze udene alebo klobaska do tradicnej stedrovecernej kapustnice nepatria, ta sa davala do kapustnice az na Silvestra.

  • Lenka | 13. 11. 2005 19:48

    u nás doma máme najradšej kapustnicu, ktorá je kyslá až "svrbí za ušami";) takže doporučujem nepreplachovat a silnejšie povahy možu vynechať i smotanu:) neúdená klobása je nutná:))) dobrý recept:)

  • Tereza Jarčušková | 28. 9. 2005 06:49

    Kapustnica u nás na východe skutočne musí byť. Každý ju robí inak, ale prečo kapustu preplachovať ? Veď vyhodíte do kanála to, čo je v zime a v kyslej kapuste najcennejšie - množstvo vitamínu C a minerálov. Ak je kapusta príliš kyslá, stačí pri varení doliať vodu, tým sa zriedi. A rozhodne nevariť dlho. Uvarená zelenina ( teda aj kapusta ) má byť chrumkavá. Uvarená neznamená rozvarená. Inak ste ma inšpirovali, pridám recept na kapustnicu ako ju varíme my. Prajem vám, aby vám aj tento rok chutilo, aj keď je to ešte ďaleko.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Prosinec Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Klobása Klobása - uzená Kysané zelí Smetana ke šlehání Sušené houby
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zbojnické kotlety

Zbojnické kotlety

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Afrika řezy

Afrika řezy

Žampionové placičky (karbanátky)

Žampionové placičky (karbanátky)

Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

394
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč
51
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kančí svíčková se…
44
Vanilkové řezy s citronovou polevou
Vanilkové řezy s…
35
Víno z bezinek
Víno z bezinek
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Jasmina Alagič pomuchlala luxusní auto: Překvapivá reakce manžela Rytmuse

Jasmina Alagič pomuchlala luxusní auto: Překvapivá reakce manžela Rytmuse

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

  • Recepty.cz
  • Vánoční košická kapustnice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact