• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vánoční košická kapustnice
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční košická kapustnice

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční košická kapustnice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg kysané zelí nejlépe domácí
    • 4
      ks klobása - uzená
    • 2
      ks klobása
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 4
      hrst sušené houby
    • 4
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Uvedené množství je na 4-5 litrový hrnec.
2
Kysané zelí propláchneme ve studené vodě podle potřeby (pokud je příliš kyselá, i dvakrát).
3
Zelí vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, do hrnce k zelí vložíme všechny druhy klobás. V první fázi přípravy dáváme pozor na klobásu. Cca po 20-30 minutách klobásy vyjmeme na talíř a nakrájíme na kolečka.
4
Zelí dále vaříme, dokud není měkké.
5
V misce důkladně rozmícháme hladkou mouku se smetanou. Přidáme do vařícího se zelí. Necháme přejít varem min. ještě 5 minut.
6
Do jiné misky jsme vložili sušené houby a zalili studenou vodou. Necháme převařit alespoň 5 minut.
7
Nakonec vložíme do polévky převařené sušené houby a vložíme nakrájenou klobásu.
8
Bez této polévky pro mne neexistují ty pravé Vánoce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Vánoční cukroví - Skořicové  a kořeněné čtverečky

Vánoční cukroví - Skořicové a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jozef T. | 20. 12. 2006 10:56

    Pán Polácek, je to velmi sympatické, ze bez tejto polievky pre väs neexistujú Vianoce. A co tak Polnocná omsa, celá rodina spolu, vianocný stromcek atd.?

  • jana bazlerova | 30. 11. 2006 16:39

    terezka dakujem skusim sa poobzerat a popytat :) hlavne ze ju bolo dostat som myslela ze tu ju nepoznaju :(

  • Maruš | 30. 11. 2006 16:23

    Paní Terezko,děkuji za vysvětlení.Z vinné klobásy dělám tzv.zapékance.Klobásy se pečou v kynutém těstě.U řezníka je mají v době svátků,jinak je v obchodech málo vidím.A ty neuzené klobásy hodně bývají v létě,je jich více druhů,nabízejí je na gril.Tak zase obhlédnu.

  • Tereza Jarčušková | 30. 11. 2006 15:44

    Bielu neúdenú klobásu bolo dostať v Carrefoure, ale teraz neviem, či to Tesco nechalo alebo nie. U nás pred Vianocami dostať neúdenú surovú klobásu aj v mäsiarstvách.Maruš, je rozdiel medzi vínnou klobásou a bielou klobásou. Vínnu cítiť za vínom ( aj chuť ), kdežto biela je presne taká ako sa pripravuje klobása, len sa nedá vyúdiť. Je proste surová, ibaže pripravovaná bez papriky, preto má bielu farbu.

  • Mirka G. | 30. 11. 2006 15:33

    My dávame do štedrovečernej kapustnice údeného kapra, až do sivestrovskej údené mäso a klobásy.

  • Maruš | 30. 11. 2006 14:49

    Polévku z kysaného zelí vařím na Silvestra a je hlavně dobrá na Nový rok,na poopiční stavy :-)) Je hodně různých receptů a tady bych se chtěla zeptat na tu klobásu.Pod pojmem bílá klobása mám představu,že je to tzv.vinná klobása,nebo se ještě prodávají neuzené klobásy,určené ke grilování.Děkuji.

  • jana bazlerova | 29. 11. 2006 14:41

    Tak co ja viem tak nasi odjakziva davali do kapustnice klobasy a masove gulky mnam:) len by ma zaujimalo ci niekto neviem ci sa da zohnat biela klobasa aj v cechach nikde som ju nevidela :(

  • Marienka | 23. 12. 2005 15:20

    Pokial viem,tak podla krestanskych tradicii sa na Stedry den vzdy jedla kapustnica bez masa. Takze udene alebo klobaska do tradicnej stedrovecernej kapustnice nepatria, ta sa davala do kapustnice az na Silvestra.

  • Lenka | 13. 11. 2005 19:48

    u nás doma máme najradšej kapustnicu, ktorá je kyslá až "svrbí za ušami";) takže doporučujem nepreplachovat a silnejšie povahy možu vynechať i smotanu:) neúdená klobása je nutná:))) dobrý recept:)

  • Tereza Jarčušková | 28. 9. 2005 06:49

    Kapustnica u nás na východe skutočne musí byť. Každý ju robí inak, ale prečo kapustu preplachovať ? Veď vyhodíte do kanála to, čo je v zime a v kyslej kapuste najcennejšie - množstvo vitamínu C a minerálov. Ak je kapusta príliš kyslá, stačí pri varení doliať vodu, tým sa zriedi. A rozhodne nevariť dlho. Uvarená zelenina ( teda aj kapusta ) má byť chrumkavá. Uvarená neznamená rozvarená. Inak ste ma inšpirovali, pridám recept na kapustnicu ako ju varíme my. Prajem vám, aby vám aj tento rok chutilo, aj keď je to ešte ďaleko.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Prosinec Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Klobása Klobása - uzená Kysané zelí Smetana ke šlehání Sušené houby
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květáková polévka s krupicí a vejci

Květáková polévka s krupicí a vejci

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Superrychlý gyros

Superrychlý gyros

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Koláč s kuřecím masem a olivami

Koláč s kuřecím masem a olivami

Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

"Kouřové" marinované vepřové

"Kouřové" marinované vepřové

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

45
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
30
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
30
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
27
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Dyková odtajnila plány: Stěhování do zahraničí, bouchne všechny prachy

Dyková odtajnila plány: Stěhování do zahraničí, bouchne všechny prachy

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy SOS zlomený nehet? Zachrání vám ho čaj a lepidlo!

SOS zlomený nehet? Zachrání vám ho čaj a lepidlo!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Heidi Janků šokovala: Potřetí oblékla svatební šaty

Heidi Janků šokovala: Potřetí oblékla svatební šaty

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

  • Recepty.cz
  • Vánoční košická kapustnice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact