• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Vánoční košická kapustnice
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční košická kapustnice

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční košická kapustnice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg kysané zelí nejlépe domácí
    • 4
      ks klobása - uzená
    • 2
      ks klobása
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 4
      hrst sušené houby
    • 4
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Uvedené množství je na 4-5 litrový hrnec.
2
Kysané zelí propláchneme ve studené vodě podle potřeby (pokud je příliš kyselá, i dvakrát).
3
Zelí vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, do hrnce k zelí vložíme všechny druhy klobás. V první fázi přípravy dáváme pozor na klobásu. Cca po 20-30 minutách klobásy vyjmeme na talíř a nakrájíme na kolečka.
4
Zelí dále vaříme, dokud není měkké.
5
V misce důkladně rozmícháme hladkou mouku se smetanou. Přidáme do vařícího se zelí. Necháme přejít varem min. ještě 5 minut.
6
Do jiné misky jsme vložili sušené houby a zalili studenou vodou. Necháme převařit alespoň 5 minut.
7
Nakonec vložíme do polévky převařené sušené houby a vložíme nakrájenou klobásu.
8
Bez této polévky pro mne neexistují ty pravé Vánoce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Vánoční cukroví - Skořicové  a kořeněné čtverečky

Vánoční cukroví - Skořicové a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jozef T. | 20. 12. 2006 10:56

    Pán Polácek, je to velmi sympatické, ze bez tejto polievky pre väs neexistujú Vianoce. A co tak Polnocná omsa, celá rodina spolu, vianocný stromcek atd.?

  • jana bazlerova | 30. 11. 2006 16:39

    terezka dakujem skusim sa poobzerat a popytat :) hlavne ze ju bolo dostat som myslela ze tu ju nepoznaju :(

  • Maruš | 30. 11. 2006 16:23

    Paní Terezko,děkuji za vysvětlení.Z vinné klobásy dělám tzv.zapékance.Klobásy se pečou v kynutém těstě.U řezníka je mají v době svátků,jinak je v obchodech málo vidím.A ty neuzené klobásy hodně bývají v létě,je jich více druhů,nabízejí je na gril.Tak zase obhlédnu.

  • Tereza Jarčušková | 30. 11. 2006 15:44

    Bielu neúdenú klobásu bolo dostať v Carrefoure, ale teraz neviem, či to Tesco nechalo alebo nie. U nás pred Vianocami dostať neúdenú surovú klobásu aj v mäsiarstvách.Maruš, je rozdiel medzi vínnou klobásou a bielou klobásou. Vínnu cítiť za vínom ( aj chuť ), kdežto biela je presne taká ako sa pripravuje klobása, len sa nedá vyúdiť. Je proste surová, ibaže pripravovaná bez papriky, preto má bielu farbu.

  • Mirka G. | 30. 11. 2006 15:33

    My dávame do štedrovečernej kapustnice údeného kapra, až do sivestrovskej údené mäso a klobásy.

  • Maruš | 30. 11. 2006 14:49

    Polévku z kysaného zelí vařím na Silvestra a je hlavně dobrá na Nový rok,na poopiční stavy :-)) Je hodně různých receptů a tady bych se chtěla zeptat na tu klobásu.Pod pojmem bílá klobása mám představu,že je to tzv.vinná klobása,nebo se ještě prodávají neuzené klobásy,určené ke grilování.Děkuji.

  • jana bazlerova | 29. 11. 2006 14:41

    Tak co ja viem tak nasi odjakziva davali do kapustnice klobasy a masove gulky mnam:) len by ma zaujimalo ci niekto neviem ci sa da zohnat biela klobasa aj v cechach nikde som ju nevidela :(

  • Marienka | 23. 12. 2005 15:20

    Pokial viem,tak podla krestanskych tradicii sa na Stedry den vzdy jedla kapustnica bez masa. Takze udene alebo klobaska do tradicnej stedrovecernej kapustnice nepatria, ta sa davala do kapustnice az na Silvestra.

  • Lenka | 13. 11. 2005 19:48

    u nás doma máme najradšej kapustnicu, ktorá je kyslá až "svrbí za ušami";) takže doporučujem nepreplachovat a silnejšie povahy možu vynechať i smotanu:) neúdená klobása je nutná:))) dobrý recept:)

  • Tereza Jarčušková | 28. 9. 2005 06:49

    Kapustnica u nás na východe skutočne musí byť. Každý ju robí inak, ale prečo kapustu preplachovať ? Veď vyhodíte do kanála to, čo je v zime a v kyslej kapuste najcennejšie - množstvo vitamínu C a minerálov. Ak je kapusta príliš kyslá, stačí pri varení doliať vodu, tým sa zriedi. A rozhodne nevariť dlho. Uvarená zelenina ( teda aj kapusta ) má byť chrumkavá. Uvarená neznamená rozvarená. Inak ste ma inšpirovali, pridám recept na kapustnicu ako ju varíme my. Prajem vám, aby vám aj tento rok chutilo, aj keď je to ešte ďaleko.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Prosinec Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Klobása Klobása - uzená Kysané zelí Smetana ke šlehání Sušené houby
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí řízky

Telecí řízky

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Lehká rajská omáčka

Lehká rajská omáčka

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Krémová kapustová polévka

Krémová kapustová polévka

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Doporučujeme

30 minut
Salát Caesar s kuřetem

Salát Caesar s kuřetem

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

78
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
73
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
60
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
53
Dýňová tortila
Dýňová tortila
47
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Ženy.cz Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Blesk.cz Zemřel skladatel Mark Snow: Proslavila ho Akta X

Zemřel skladatel Mark Snow: Proslavila ho Akta X

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

  • Recepty.cz
  • Vánoční košická kapustnice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact