V polévkovém talíři, nebo v misce, smícháme všechny ingradience na těsto. Připravíme si plechy - vymažeme je tukem a vysypeme hladkou moukou. V mouce si např. větším hrnkem vyznačíme kolečka (průměr tak 8-10 cm). Lžičkou klademe do koleček části těsta a roztíráme co nejvíce do tenka (napoprvé to vypadá těžké, ale po chvíli získáte ten správný grif). Když máme plný plech, vložíme do vyhřáté touby a zvolna pečeme. Upečené smotáme pomocí "trnu" do kornoutku.
2
Rada pro začátečnice: smotávat se musí teplé těsto, proto si vždy vyndejte z trouby jen jedno kolečko a plech zase vraťte do tepla. Když to neuděláte, kolečka vám ztvrdnou a rozlámou se!
3
Krém: ve vodní lázni se šlehají vejce a cukr do zhoustnutí. Pak se hmota nechá vychladnout a mezitím si utřete máslo s troškou cukru. Do másla se přidává POSTUPNĚ studená hmota a nakonec se vmíchá pro chuť trocha kávy. Já celý krém dělám pomocí el.šlehače.
4
Dokončení: kornoutky se smočí horním okrajem v rozpuštěné čokoládové polevě a pomocí sáčku naplní krémem. Poté se nechají vychladit, aby krém dobře ztuhl.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Jandová
|18. 7. 2010 11:53
Kdysi moje maminka(už je 9roků po smrti)dělala takové kornoutky jako holka jsem jí pomáhala stáčet jen recept se mi nedochoval moc Vám za něj děkuji peču je i mimo vánoce moc nám chutnají Jana
Tereza Jarčušková
|13. 12. 2005 10:15
Robievam podobné kornútiky, krém je vlastne skoro totožný, ale samotné kornútiky sú z oblátky. Vystrihnú sa kolieska a nad parou zmäknú a hneď sa stočia.