Kávu rozpustíme v 50 ml vody. Smícháme mouku, mleté mandle, oříšky, cukr, sůl, tuk a kávu a dobře těsto propracujeme. Odložíme na 1 hodinu do chladu. Potom z těsta tvarujeme asi 6 cm dlouhé válečky a stočíme je do tvaru rohlíčku. Uložíme na plech a pečeme při 200 °C asi 10 minut.
2
Smícháme nasekané mandle a pistácie s krystalovým cukrem. Vychladlé rohlíčky potíráme polevou a ihned sypeme směsí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Iva- Ma
|7. 12. 2008 22:42
Moc dobré těsto, hotový výrobek výborný a křehký.Nezklamalo mně to pokusnictví ´,jen jsem změnila a posypala oříšky.Hodnotím 1,prima recept
Zuzka Špániková
|24. 12. 2006 12:33
musím říct, že tjsou výbornééééééééé, rohlíčky jsem jen polila čokoládovou polevou a stačí to, jsou krásně měkké a opravdu moc dobré
Anonym
|14. 12. 2006 16:43
Rohlíčky se potírají jen navrchu čokoládovou polevou nebo se celé ponoří do polevy a posypou směsí.Stejně nepravidelně steče?Děkui za radu.
Hana Janů
|12. 12. 2006 18:03
Mám taky ráda, když chrupe, jsou výborné
Anonym
|1. 12. 2005 18:27
tento recept som pred rokom prekladala z nemciny :-))) originalne sa volaju rakuske mocca rozky...nesypu sa krystal cukrom auuu zuby ,ale hrubsim praskovym cukrom :-))) viem ako hnusne chuti krystal cukor na vianocnych kolacikoch, svajciari ich sypu dost casto na povrch kolacov :-((( Inak su vyborne
Tereza Jarčušková
|4. 10. 2005 13:04
My máme naopak radi, keď to trocha chrupe. Recept mám z časopisu a tam to tak bolo uvedené. Preto to tak robím. Ale tie pistácie mi vo vašom recepte chýbajú, dodajú úplne inú chuť.
Martina
|4. 10. 2005 12:41
Tyhle rohlíčky dělám na Vánoce taky a jsou naprosto výborné!!! Je to moje nejoblíbenější cukroví, jen ze směsi na posypání vynechám cukr a sypu jen oříšky - přijde mi tam zbytečný a navíc nemám ráda, když mi pak škvrzá mezi zubama :)