ks
čokoláda na vaření
(vyzkoušená Lindt se 70% obsahem kakaa)
100
g
máslo
4
ks
vejce
3-4 (oddělit žloutky, z bílků sníh)
2
lžíce
whisky
může být i rum
skořice
pro zvýraznění Vánoční nálady (může/nemusí být)
Postup přípravy receptu
1
Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme na mírném ohni. Poté vmícháme žloutky, směs odstavíme a šleháme do husta. Postupně přidáváme whisky. Nakonec jemně vmícháme sníh, směs rozdělíme do pohárů nebo misek a dáme ztuhnout do ledničky.
2
Před servírováním zdobíme čerstvým ovocem nebo pouze šlehačkou.
3
Toto je jediný recept, kterým do rodinné sbírky receptů přispěl náš tatínek. Je na to náležitě pyšný a pohár proto u nás na Vánoce nesmí nikdy chybět.