Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě zašleháme. Pak přidáme mouku (2 lžíce mouky dáme stranou) střídavě s rozehřátým prochladlým tukem. Nakonec vmícháme nasekané ovoce, čokoládu a oříšky, které jsme před přidáním do těsta obalili ve 2 lžících mouky. Zvolna promícháme.
2
Lijeme do vymazané, strouhankou vysypané formy na biskupský chlebíček a zvolna pečeme.
3
Hotový chlebíček pocukrujeme, nebo polijeme libovolnou polevou (čokoládovou, citrónovou) a sypeme mletými nebo sekanými oříšky nebo povrch zdobíme kandovaným ovocem a mandlemi.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
jitka Mal.
|17. 4. 2007 14:23
Vyzkoušela jsem a byl výborný, i když jsem měla bílky z mražáku a neušlehali se úplně dotuha tak to vůbec nevadilo, chlebíček jsem polila čokoládovou polevou a posypala nasekanými mandlemi. Dávám za 1
Dana G.
|12. 12. 2006 15:31
Taky ho dělám z hrubé mouky, ale vylévám na plech. Poleju čokoládou a krájím na menší čtverečky.
Milada Ledvinová
|21. 11. 2006 14:07
A když dáte místo hrubé mouky hladkou, místo hery máslo a přidáte strouhaný muškátový oříšek, bude chlebíček velmi delikátní. Patří mezi naše vánoční hity!