Datle, fíky, rozinky, ořechy, pomerančovou kůru nadrobno nasekáme, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme. Jakmile se všechno spojí, tak vytvoříme asi 3 válečky o průměru cca 3,5 cm. Dáme na plech na pečící papír nebo folii a potřeme bílkem. Pečeme na 170 °C. Po vychladnutí zabalíme do alobalu nebo folie.
Vyzkoušela jsem s bezlepkovou moukou a přidala jeden žloutek,aby lépe drželo pohromadě, zbývajícím bílkem jsem potřela, před chvílí jsem vytáhla z trouby, a chutná i teplé. Doporučuji!
Drahoslava Klímová MUDr.
|8. 11. 2007 17:22
Recept vyzkouším,ale nevím jak dloho péci Děkuji za radu.
Eva Přecechtělová
|22. 10. 2007 17:23
Tehle chlebíček se dá hned jíst. Balím do alobalu, aby neztvrdl.
Hela -
|22. 10. 2007 16:34
Něco velmi, velmi podobného peču i já. Je to takové pohlazení v přemíře všeho přeslazeného vánočního pečiva. Peču to ale ve formě na srnčí hřbet. Uchovávám do vánoc v alobalu (je dobré nechat alespoň 14 dní rozležet) . Pak krájím na plátky, plátky na poloviny a ješte jednou na polovinu a vzniknou krásné trojúhelníčky s kulatým vrchem .