• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vánoční čatní
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční čatní

autor: jarmiljarmil
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční čatní
Vánoční čatní
Vánoční čatní
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks jablko
    • 2
      ks cibule
    • 100
      g cukr
    • 2
      lžíce med
    • 100
      ml bílý vinný ocet
    • 100
      ml voda
    • 5
      ks hřebíček
    • 1
      lžíce kurkuma
    • 1
      lžíce skořice
    • 10
      g zázvor strouhaný
    • 20
      g rybíz mražený
    • 1
      ks mandarinky
    • 3
      ks bobkový list
    • citronová šťáva
    • vlašské ořechy na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Jablka nakrájejte na větší kostičky a pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Připravte si cibuli na opravdu jemné kostičky, aby v čatní nebyly výrazné.
2
Ve středně velkém hrnci svařte ocet, vodu, cukr a 2 lžíce medu, aby se vypařila silná octová chuť (vařte cca 10 minut), přidejte nakrájená jablíčka, cibulku najemno a nastrouhaný čerstvý zázvor a provařte dalších 10 minut. Do vzniklé směsi přidejte hřebíček, kurkumu a skořici a na velice mírném ohni pomalu ohřívejte dalších 30 minut, aby vůně koření krásně prostoupila celou směsí – v této časti je důležité, abychom s čatní nemíchali a zachovali tak strukturu všech ingrediencí.
3
5 minut před koncem vaření přidejte na plátky nakrájené mandarinky a zmražený červený rybíz – čatní dodá neodolatelnou barvu.
4
Jako přílohu použijte vlašské ořechy, které jste si před tím vložili do předem předehřáté trouby na 160 stupňů na 5 minut. Podávejte se sýrem, pepřem a křupavými vlašskými oříšky pro dokonalou souhru chutí. Jako přílohu zvolte bílou bagetku. Chuť dokreslete vínem Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Shiraz nebo Chianti Reserva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čatní z jablek

Čatní z jablek

Zázvorový dip

Zázvorový dip

Muffiny: Hruška, med a skořice

Muffiny: Hruška, med a skořice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Bobkový list Cibule Citronová šťáva Cukr Hřebíček Jablko Kurkuma Mandarinky Med Rybíz Skořice Vlašské ořechy Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Králík v zelenině s hořčicí

Králík v zelenině s hořčicí

Roláda  piškotová

Roláda piškotová

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…

Pořádná česnečka

Pořádná česnečka

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

66
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
52
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Kuřecí vývar s…
50
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
48
Zapečené těstoviny se sýrovou omáčkou
Zapečené těstoviny se…
32
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Blesk.cz Režisér Adamec pár dní před »únosem« z kavárny: Dal pokyn k odříznutí Jany od účtu!

Režisér Adamec pár dní před »únosem« z kavárny: Dal pokyn k odříznutí Jany od účtu!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Vánoční bramborový salát
Vánoční bramborový salát
Vánoční cukroví - Skořicové  a kořeněné čtverečky
Vánoční cukroví - Skořicové a kořeněné…
Vánoční cukroví-Vosí hnízda
Vánoční cukroví-Vosí hnízda
Vánoční čokoládové sušenky
Vánoční čokoládové sušenky
Vánoční hruškový závin
Vánoční hruškový závin
Vánoční cheesecake
Vánoční cheesecake
  • Recepty.cz
  • Vánoční čatní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact