Kynutá vánočka je svátečním pečivem, bez kterého si české Vánoce již ani nelze představit. Krásně nadýchaná, vláčná a provoněná směsí koření je dokonalou vánoční snídaní i občerstvením k odpolednímu čaji. Pusťte se do pečení s receptem podle časopisu F.O.O.D. Kýžený výsledek na sebe nenechaná dlouho čekat.
RADA: 5 vychytávek, které využijete nejenom při pečení sladkého!
Dopečíno. Vánočka je díky koření zvláštní, neříkám špatná, ale zvláštní, chuťově je to někde mezi vánočkou, štolou a perníkem. Pokud jste milovníky máslové kynuté vánočky, tohle není pro vás. Pokud však chcete zkusit vánočku jinak, a koření se nebojíte tak rozhodně vyzkoušejte. Jinak jsem koření určitě nedávala po lžičkách, kardamonu tak 5 zrnek, badyánu tak 1 kytičku , cca 8 ks hřebíčku, pomlela jsem si sama. Do těsta jsem přidala lžící medu, měla jsem přidat ještě jednu alespoň, aby byla sladší.