RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!
Těsto jsem dala do lednice a zase hezky ztuhlo a vánočku jsem upletla,, trošku se mi rozjela, ale vypadá to dobře a chutná taky dobře.
Dnes jsem poprvé pekla vánočku a vybrala jsem si tento recept. Povedla se, je výborná a dávám za jedna. Jiný recept zkušet nebudu. Dělala jsem ji z poloviční dávky a upekla dvě menší vánočky.
tak jsem pekla vánočku a doporučuji.Je výborná a nemá chybu.Recept si nechávám a jiný na vánočku nehledám.
Tuhle vánočku už jsem dělala několikrát a fakt skvělá. Dávám teda máslo - trošku míň 230g. Jo a za sebe mohu doporučit pletení ze 6ti pramenů, není nutné fixovat špejlemi a vypadá výborně ;-) . Dělala jsem předtím z 9ti pramenů, což není těžké, ale vánočka je vysoká a i se špejlemi mi vždycky na jedné straně spadla :'( Už jsem několikrát předala recept a z uvedené dávky jsou skutečně 2 velké vánočky, dávám šikmo na velký plech po jedné :-) A peču v horkovzdušné troubě na 155 stupňů cca 40 minut a během pečení jednou obrátím, když ji mám šikmo na plechu, tak ať je propečená rovnoměrně ze všech stran. <3
Je naprosto výborná, vždy se jen zapráší. O vánocích vánočka, o velikonocích mazanec... prostě super :-)
Výborná vánočka, připravuji z poloviční dávky (aby se mi vešla do trouby :)) a raději s mlékem (se smetanou je až moc "plnotučná" :)). Dávám za 1.
Pekla jsem jako svou první vánočku a je úplně výborná, povedla se. Jen se po ní zaprášilo. Díky za skvělý recept. Doporučuji všem, dávám za 1* :-)
Pekla jsem poprve a byla naprosto uzasna!!
Také jsem pekla vánočku poprvé a byla výborná. Doporučuji.
Tuto vánočku jsem pekla jako svou první vánočku v životě a byla výborná, dokonce i moje babička přiznala že ji chutnala víc než její vlastní. Těsto jsem zadělala den předem a nechala kynout přes noc. Vánočka je úžasně vláčná a není přeslazená, opravdu skvělý recept.
Tato vánočka je opravdu výborná a nejlepší ze všech!!!!!Mám přesně tento recept od tchýně mé sestry a dělám ho už asi 5 let několikrát do roka.Mohu jen a jen doporučit!!!!
Přesně takto dělám vánočku již 8 let a musím říct, že je nejlepší ze všech receptů, které jsem nasbírala. Chutnala i mojí babičce, která byla na pečení machr, letos jsem jí dělat nechtěla, kvůli úmrtí mojí babičky, ale rodina mě prostě ukecala. Ještě jsem chtěla, že po vyndání z trouby jí ještě horkou pomažu rozpuštěným máslem, pak je úpně skvělá.
Na vánočku je dobré mouku na těsto před zaděláváním prosít,je mnohem chutnější.A důkladně vymísit těsto,aby kvasnice mohly dobře nakynout.Smetanu nedávám,jen mléko.Vánočka u nás patří ke klasickému jídelníčku na vánoční stůl každý rok.Dokonce i když jsem měla jeden rok čerstvě zlomenou nohu a myšlenky na vaření a pečení mě vážne opustily,rodina si vánočku vymohla.Manžel dle pokynů navážil těsto,já vymíchala,po vykynutí mi dali vál na peřinu a já pletla za asistence celé rodiny vánočku.Dokonce ji ani nepřipállili!
Tak tuhle vánočku dělala moje babička.Dělám ji podle stejného receptu,ale nikdy tak skvělá jako od babičky není.Hana