• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Vánočka po x-té
Napište svůj komentář k receptu

Vánočka po x-té

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánočka po x-té
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 220
      g máslo , nebo Hera
    • 220
      g cukr krystal
    • 4
      žloutek
    • 60
      g droždí
    • 0,50
      l mléko
    • sůl
    • rozinky
    • mandle
    • ořechy
    • citronová kůra
    • vejce
    • vanilka (lze přidat)
    • párátka či špejle

Postup přípravy receptu

1
Droždí necháme vykynout na kvásek. Do mísy dáme mouku, tuk, cukr, sůl, žloutky, přídáme kvásek, mléko a zpracujeme těsto. Do těsta můžeme přidat rozinky, mandle či ořechy, záleží na chuti každého.
2
Necháme pořádně vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 poloviny, z každé uděláme 9 dílků a pleteme vánočku (celkem tedy vzniknou vánočky 2). Vánočky "upevníme" špejlemi, aby držely tvar, a necháme opět vykynout. Poté potřeme vejcem a ozdobíme mandlemi nebo ořechy.
3
Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně hodinu při 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Vláčná bramborová vánočka

Vláčná bramborová vánočka

Domácí vánočka

Domácí vánočka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lubomir klacko | 29. 7. 2007 00:24

    dňes som vyskusal vas recept je super vsetky dievcata ho chvalili vianožku som piekol prvy krat .akurat som nedal tolko mlieka.trosku dlchsie som nechal kysnut.po celu dobu pecenia potieram 3x a vyzera to super

  • Gábina Houšková | 24. 11. 2006 10:46

    Moje mamka taky dává rozinky a mandle až do jednotlivých válečk. Někdy dává rozinky jen do půlky copanu, protože bráchova rodina rozniky nejí. Taky to má výhodu, že se rozinky při pečení na povrchu nepálí.

  • Hana Rožníčková | 24. 11. 2006 09:06

    Jitko, pochopila jste to dobře.Rozinky a mandle ( nakrájené na kousky ) dám do těsta cca po 1 hodině kynutí. To znamená, že těsto znovu tzv. převálím. Mám takový předpis od tchýně a dělám vánočku už přes 20 let, fakt se nechává nejméně 3 hodiny kynout.

  • Jitka Malinová | 24. 11. 2006 08:50

    Paní Hanko, neruzumím vaší poznámce, že rozinky přidáváte po 1 hod. kynutí. To znamená, že s těstem v průběhu kynutí mýcháte ?Já dávám rozinky a mandle až do válečku před pletením.Ořechy do těsta bych nedoporučovala, těsto po nich ztmavne a vypadá jak "špinavé". Jedině až navrch.

  • Hana Rožníčková | 23. 11. 2006 17:43

    Mám skoro stejný recept, akorát 1 celé máslo ( Heru do vánočky nepoužívám ), ale cukru mám méně. Nechávám kynout nejméně 3 hodiny, mandle a rozinky přidávám až tak po 1 hodině kynutí. Vydrží dlouho vláčná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Pečení Vánoce Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krystal Droždí Mandle Máslo Mléko Ořechy Párátka Polohrubá mouka Rozinky Sůl Vanilka Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Čokoládová bomba bez pečení

Čokoládová bomba bez pečení

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka

Česnečka pro labužníky

Česnečka pro labužníky

Houbové rizoto se sýrem

Houbové rizoto se sýrem

Smoothie s Kinder Pinguí

Smoothie s Kinder Pinguí

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

113
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
35
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
33
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
31
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
29
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Vánočka po x-té
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact