• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vánočka po x-té
Napište svůj komentář k receptu

Vánočka po x-té

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánočka po x-té
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 220
      g máslo , nebo Hera
    • 220
      g cukr krystal
    • 4
      žloutek
    • 60
      g droždí
    • 0,50
      l mléko
    • sůl
    • rozinky
    • mandle
    • ořechy
    • citronová kůra
    • vejce
    • vanilka (lze přidat)
    • párátka či špejle

Postup přípravy receptu

1
Droždí necháme vykynout na kvásek. Do mísy dáme mouku, tuk, cukr, sůl, žloutky, přídáme kvásek, mléko a zpracujeme těsto. Do těsta můžeme přidat rozinky, mandle či ořechy, záleží na chuti každého.
2
Necháme pořádně vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 poloviny, z každé uděláme 9 dílků a pleteme vánočku (celkem tedy vzniknou vánočky 2). Vánočky "upevníme" špejlemi, aby držely tvar, a necháme opět vykynout. Poté potřeme vejcem a ozdobíme mandlemi nebo ořechy.
3
Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně hodinu při 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Vláčná bramborová vánočka

Vláčná bramborová vánočka

Domácí vánočka

Domácí vánočka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lubomir klacko | 29. 7. 2007 00:24

    dňes som vyskusal vas recept je super vsetky dievcata ho chvalili vianožku som piekol prvy krat .akurat som nedal tolko mlieka.trosku dlchsie som nechal kysnut.po celu dobu pecenia potieram 3x a vyzera to super

  • Gábina Houšková | 24. 11. 2006 10:46

    Moje mamka taky dává rozinky a mandle až do jednotlivých válečk. Někdy dává rozinky jen do půlky copanu, protože bráchova rodina rozniky nejí. Taky to má výhodu, že se rozinky při pečení na povrchu nepálí.

  • Hana Rožníčková | 24. 11. 2006 09:06

    Jitko, pochopila jste to dobře.Rozinky a mandle ( nakrájené na kousky ) dám do těsta cca po 1 hodině kynutí. To znamená, že těsto znovu tzv. převálím. Mám takový předpis od tchýně a dělám vánočku už přes 20 let, fakt se nechává nejméně 3 hodiny kynout.

  • Jitka Malinová | 24. 11. 2006 08:50

    Paní Hanko, neruzumím vaší poznámce, že rozinky přidáváte po 1 hod. kynutí. To znamená, že s těstem v průběhu kynutí mýcháte ?Já dávám rozinky a mandle až do válečku před pletením.Ořechy do těsta bych nedoporučovala, těsto po nich ztmavne a vypadá jak "špinavé". Jedině až navrch.

  • Hana Rožníčková | 23. 11. 2006 17:43

    Mám skoro stejný recept, akorát 1 celé máslo ( Heru do vánočky nepoužívám ), ale cukru mám méně. Nechávám kynout nejméně 3 hodiny, mandle a rozinky přidávám až tak po 1 hodině kynutí. Vydrží dlouho vláčná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Pečení Vánoce Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krystal Droždí Mandle Máslo Mléko Ořechy Párátka Polohrubá mouka Rozinky Sůl Vanilka Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Náš domácí štrúdl

Náš domácí štrúdl

Chřestový salát s kozím sýrem

Chřestový salát s kozím sýrem

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Domácí kulajda

Domácí kulajda

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Jemné ovocné knedlíky z…
27
Míša řezy
Míša řezy
25
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
24
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Vánočka po x-té
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact