• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Vánočka – Koláče
Napište svůj komentář k receptu

Vánočka – Koláče

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 360 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánočka – Koláče
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička cukr
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 150
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 40
      g droždí
    • 7
      g sůl
    • 375
      ml mléko
    • citronová kůra
    • 20
      g rozinky
    • 40
      g mandle
    • 150
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme 2 lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do vykynutého kvásku přimícháme žloutky. Prosátou mouku promícháme s práškem do pečiva, cukrem a solí. Přilijeme kvásek, rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto (nesmí se chytat na měchačku).
2
Přidáme rozinky a mandle a necháme vykynout. Vánočka – 9 pramenů (4, 3, 2), koláč - dva plechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Vláčná bramborová vánočka

Vláčná bramborová vánočka

Domácí vánočka

Domácí vánočka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vilda babič | 5. 11. 2008 21:54

    Paní Báro děkuji za výborný recept , právě dopečeno a ještě teď večer hřešíme a mlaskáme, vánočku jsem dělala prvně a je výborná ,s těstem se super pracuje , také děkuji za video paní Simče, Babičová

  • Lucie Kubáňová | 6. 7. 2007 19:57

    Simčo, děkuji moc, to je super video, krásně je tu vše ukázáno :-)) díky, díky

  • Simča Sládková | 5. 7. 2007 18:46

    Lucko - koukni se sem: http://www.fiserasynove.cz/video.html

  • Lucie Kubáňová | 4. 7. 2007 15:50

    Baru,vánočka byla super,jak jsem už psala, ale mohla byste mi prosím polopatě :-) napsat, jak pletete ty 4 copy?Děkuji moc Lucka.

  • romana hrabovska | 20. 2. 2007 17:22

    tak vánočku jsem zkusila,udělala jsem z toho těsta 3 vánočky,takové menší a musím říct,že byly dobré,jen ta doba pečení,mněla jsem je hotové za 15 minut na 100 stupněch pečené.jinak dobrý recept.

  • Lucka | 24. 12. 2006 10:27

    Včera jsem vánočku upekla,je vynikající,takovou vždy pekla má babička.Manžel si ji moc pochvaluje,už jsme půlku snědli.Děkuji moc za recept,dávám 1 s hvězdičkou. :o))Krásné Vánoce.

  • Dagmar Kozáčková | 20. 12. 2006 09:10

    Prosím nemáte někdo recept na litou vánočku do formy. Dostala jsem k svátku starou kameninovou a chtěla bych to zkusit. Napište prosím svoje zkušenosti. Moc děkuji kuchařinka začátečnice

  • Anonym | 17. 12. 2006 18:44

    ja jsem měla vždy problém s pletením ted jsem si koupila v bazaru krasnou starou formu na vánočku a když ji pak vyklopím je krásná

  • J&J Salkovi | 9. 6. 2006 18:19

    Moc dekujem za tento recept. Poprve v zivote jsem pekla vanocku a byla vynikajici. Nemam potrebu hledat jiny recept, bo vanocka je tak dobra, ze se s manzelam musime drzet aby jsme ji nesnedli behem jednoho dne ((-: a to je co rict, protoze z jedne davky upecete vanocku pekne velkou. Poprve jsme upleti 1 velkou vanocku, ale ted uz pleteme pokazde 2 male. Pletli jsme ze 6 pramenu a video s navodem jsme si stahli z internetu. Jedine s cim porad zapasim je teplota peceni. Vanocka je z vrchu vzdycky krapet prismahla, nicmene na oblibenosti ji to neubralo.

  • Anonym | 4. 2. 2006 13:50

    Peču stejnou vánočku, akorát dávám 500 g polohrubé a 250 g hladké mouky. Zkoušela jsem několik receptů, ale tento je nejlepší, jinou už nepeču.

  • Jana Louny | 25. 12. 2005 17:34

    Ja jsem ji pekla na 170 asi 5min.,pak jsem to stahla na 150 a pekla asi tak kolem30-40min.Ze zacatku nabehne,a pak davam navrch pecici papir,aby nebyla pripalena.

  • Jana z Loun | 23. 12. 2005 09:45

    Tuto vanocku jsem vyzkousela,je opravdu ta nejlepsi.Pak jsem ji porovnavala z receptem moji babicky,ktera ji mela moc dobrou a zjistila jsem,ze to je uplne stejnej recept,akorat tam nedavala prasek do peciva.Ale s tim se tam nic nezkazilo.Moc dekuji za recept a vsem hezke svatky.

  • gabrilea phan | 17. 9. 2005 11:54

    nevite jak dlouho a na kolik stupnu se ma pect?

  • Jana Tichá | 8. 7. 2005 11:00

    Jano, jistě. Mám jeden recept, ze kterého dělám na Vánoce vánočku a na Velikonoce mazanec. Tedy - bochánek jistě můžete udělat - ale vznikne Vám mazanec.

  • Jana Mrázová | 8. 7. 2005 10:26

    Vánočku jsem nikdy nepekla a nevím zda bych ji zvládlá tak krásně vytvarovat, proto se chci zeptat, zdy by šlo místo vánočky udělat Tvar bochánku?

  • Dalibor Novak | 29. 3. 2005 22:30

    Vynikajici" Stahnul jsem si video, abych se koukl, jak se plete vanocka z 6 pramenu, dalo to fusku, ale tak velkou vanocku jsem nikdy nevidel;-)Pekl jsem ji poprve v zivote a povedla se na vybornou...Priste udelam ale radeji 2 mensi;-)

  • Pavla | 27. 3. 2005 09:51

    Tak jsem upekla z testa 2 velk mazance (bylo toho opravdu hodne). Nejsou spatne, ale chutnaji trochu jako ty kupovane, v teste je malo cukru a malo tuku, neni to proste domaci vlacny a sladny mazanec. Jinak ale testo krasne vybehlo, moc dobre se s nim pracuje.

  • Pavla | 26. 3. 2005 10:22

    no prislo mi tam moc tekutiny na malo mouky a opravdu jsem musela celkem dost pridavat, takze sice pozde, ale rada: pokud se testo stale lepi, prida se trochu mouky.Hotove testo musi byt leskle a delaji se na nem takove male puchyrky, ktere praskaji.

  • HANKA | 10. 3. 2005 15:46

    Mikrovlnce to nevím.Já na chvíli zapnu troubu aby byla teplá a hned vypnu.Kvásek i těsto hezky kyne.

  • Miroslava Jiráková | 10. 3. 2005 12:25

    Už jste někdo zkoušel nechat vykynout těsto v mikrovlnce? Četla jsem to v knížce, ale zkušenosti nemám. Děkuji za radu

  • Dana | 10. 3. 2005 09:19

    opravdu moc dobrá...krásně se upekla a vykynula.

  • Janina | 14. 1. 2005 15:29

    Loni o Vanocích (2004) jsem vyzkoušela tento recept - též poprvé v životě - a musim říci, že vánočka byla báječná a pro úspěch jsem ji pekla ještě 23/12 podruhé (všem moc chutlana a do Vánoc nevydržela).

  • Klara LeMonier | 20. 12. 2004 00:16

    zpracovat testo tak, aby se nelepilo na mechacku... co kdyz se mi testo na mechacku chyta? jak problem napravit? diky!

  • Kuchařka on-line | 15. 12. 2004 10:56

    Nevím, jak dloho se má péct tato vánočka, to by musela upřesnit její autorka. U ostatních receptů na vánočku zprvu pečeme v dobře vyhřáté troubě prudce, potom pomaleji, celkem asi 45 minut, až je těsto na vytažené špejli upečené. Před dopékáním chráníme povrch vánočky mastným papírem.

  • ZUZANA | 14. 12. 2004 22:28

    muzete prosim upresnit teplotu trouby a delku peceni? PRED VANOCEMI PROSIM

  • Kuchařka on-line | 12. 12. 2004 09:30

    Balíček o váze 7 g = 2 1/2 ĺžičky = 17 g čerstvého droždí.

  • Anonym | 12. 12. 2004 01:59

    Vite nekdo kolik je 40g drozdi, prevedeno na suche drozdi?

  • Kristina | 2. 7. 2004 21:18

    Super recept! Moje prvni Vanocka, kterou jsem kdy pekla....a stoprocentne nebudu hledat a zkouset jiny recept, tenhle funguje vyborne!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Prosinec Svačina Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krupice Droždí Mandle Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč

Boršč

Tvarohové řezy sypané

Tvarohové řezy sypané

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Rajčatový salát II.

Rajčatový salát II.

Králík na houbách a hořčici

Králík na houbách a hořčici

Vinná klobása v trojobalu

Vinná klobása v trojobalu

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

Játra rychle a chutně

Játra rychle a chutně

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

140
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
91
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
65
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
63
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz „Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

„Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Vánočka – Koláče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact