• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vanilkový krém na dorty
Napište svůj komentář k receptu

Vanilkový krém na dorty

autor: aktija
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vanilkový krém na dorty
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l mléko
    • 120
      g cukr krupice
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 400
      g máslo
    • 1
      ks vanilka nebo vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém rozšleháme a přidáme máslo nakrájené na malé kousky. Šleháme asi 5 minut, aby krém byl hladký a našlehaný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkový a kakaový krém na dorty, řezy, věnečky

Vanilkový a kakaový krém na dorty,…

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Vanilkový krém z mikrovlnky

Vanilkový krém z mikrovlnky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • saska | 13. 3. 2017 16:36

    To byla hnusárna.

  • zdněk | 25. 6. 2016 15:18

    to se dělá na sporáku?? :-\ :-\ :-\ :-\

  • zdněk | 25. 6. 2016 15:18

    to se dělá na sporáku?? :-\ :-\ :-\ :-\

  • zdněk | 25. 6. 2016 15:18

    to se dělá na sporáku?? :-\ :-\ :-\ :-\

  • Barbora | 6. 1. 2016 15:27

    Rozhodně bych do krému dával jen PRAVÉ máslo...Rozhodně ne heru nebo perlu..

  • Jana | 20. 11. 2015 12:23

    Mohla bych místo másla použít HERU nebo PERLU? Děkuji :-S

  • Jana | 20. 11. 2015 12:23

    Mohla bych místo másla použít HERU nebo PERLU? Děkuji :-S

  • Jana | 20. 11. 2015 12:23

    Mohla bych místo másla použít HERU nebo PERLU? Děkuji :-S

  • Martina | 22. 12. 2014 13:07

    Výborné! Jen mi tam chyběl rum ;-) a to jsme si uvědomila až byl krém na rohlíčkách. No tak je bez rumu, no :-) Ale je super!!!

  • pecka55
    pecka55 | 16. 7. 2014 15:44

    Je opravdu super....

  • Andynka | 9. 4. 2014 17:39

    Máslo musíte trošku ohrát a stejnou teplotu jako je krém :)

  • Petr | 25. 3. 2014 19:05

    Dobrý den, krém se mi vždy srazí, máslo, když ho do pudinku zašlehám, udělá malé hrudky. Nevíte, čím by to mohlo být, kde dělám chybu? Děkuji.

  • Paní Vlčková | 22. 8. 2013 00:55

    Dobrý den,zítra peču dort a mám v plánu aby byl potahovaný marcipánem. Pořád přemýšlím a došla jsem k vanilkovému neboli máslovému krému. Je vhodný nějaký z nich? Potřebuji poradit co nejrychleji prosím. Děkuji.

  • Iveta | 10. 12. 2012 21:01

    Je tenhle krém vhodný pod potahovací hmoty jako je marcipán nebo fondán? Nepoteče ta potahovka po krému? Díky za odpověď :-)

  • Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 16:26

    jujda, jak tak koukám, vše jsem napsala dvakrát.. Asi to nejde vymazat, že?

  • Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 16:26

    jujda, jak tak koukám, vše jsem napsala dvakrát.. Asi to nejde vymazat, že?

  • Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 14:27

    Omlouvám se, právě mi zhoustl :) Chce to opravdu trpělivost. Začne houstnout až po delsí době. Sporák jsem měla na 2 a půl. je výborný :)

  • Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 14:27

    Omlouvám se, právě mi zhoustl :) Chce to opravdu trpělivost. Začne houstnout až po delsí době. Sporák jsem měla na 2 a půl. je výborný :)

  • Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 14:22

    Ahoj. právě ho vařím, ale nechce mi zhoustnout... co mám dělat?

  • Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 14:22

    Ahoj. právě ho vařím, ale nechce mi zhoustnout... co mám dělat?

  • Rozkrad Poklad | 21. 7. 2009 12:25

    co je to ta magdalena ??? Jinak dobrý recept i pro takové gastronomické analfabety jako jsem já děkují moc

  • jana gross | 22. 12. 2007 16:42

    Ahoj všem. Krém jsem dělala z vody, přidala do toho trochu medu a rumu. A úúúúúžasné. Mňam mňam. Kombinovaně :-)))Dávám všem za 1 :-)

  • lili | 30. 12. 2006 21:42

    ahoj anonyme, nesmí se toho sníst kopce. kdybyste Francouzům radil, že mají dát do svého créme brulée pudinkový prášek, asi by ám vyhlásili válku. a to samé Italové třeba s krémem zabaglione... člověk to holt musí kompenzovat třeba dobrým vínem a necpat se jako nezavřený :-) já jen doufám, že kovářova kobyla bosa nechodí a že se tady nějaký skvělý krém objeví !

  • Anonym | 30. 12. 2006 18:23

    Kdo ví,jestli Magdalénu netrefil šlak z vysokého cholesterolu,tak se možná obrací proto,že tady mohla ještě být,kdyby všude nevrážela tolik vajec.V tomto receptu je taky máslo,ale kdo má problémy,může nahradit jiným tukem.

  • lili | 30. 12. 2006 17:16

    kde je poctivý vanilkový krém ze šlehačky, žloutků, cukru, případně sýra typu mascarpone, lučina či philadelphia? češi jsou holt na ten pudink ... magdalena se v hrobě obrací

  • Andy | 5. 10. 2006 21:32

    Zkoušela jsem to dělat z vody,krém byl naprosto úžasnej.Nakonec jsem přidala kakao,protože u nás jsou v kurzu čokoládový krémy a sklidila jsem obrovský úspěch.Chválím,už nebudu dělat jiný!!!

  • Ivana Kašparovská | 15. 9. 2006 16:02

    Krém je výborný, dělám ho ale tak, že nejdřív našlehám máslo a pak do něj po trochách zašlehávám uvařený vachlazený puding. Na závěr zašlehám po kapkách trochu rumu (pokojové teploty!). Pro změnu lze přidat kakao a nebo kávu.

  • zuzanka Havlová | 15. 9. 2006 13:17

    uplně super

  • Petr | 8. 7. 2006 13:35

    Ženský, dejte do toho 3 lžíce medu a zblázníte se :o) Petr

  • Jana z VM | 16. 3. 2006 06:59

    Taky vařím puding stejně, aby byl hodně hustý a sladký, aby se nemusel potom přidávat cukr. Moje maminka mě ale naučila našlehat máslo a potom zašlehávat postupně puding, lépe se krém našlehá, přidávám ještě trošku rumu. Nikdy jsem to nedělala z vody a nikdy se nestalo, že by krém žluknul, zvlášť o Vánocích, kdy je zima. Já většinou ještě do tohoto krému přidávám v páře našlehaná vejce s cukrem, krém je ještě více odlehčený a daleko lepší. Je pravda, že do věnečků dávám toho pudingu trochu víc.

  • Jana z Trutnova | 15. 3. 2006 17:00

    výborný! Hrozně dlouho dobu jsem sháněla krém do dortů vždycky byl šíleně řidkej nebo nebyl dobrej zkoušela jsem i kupované např. dr. Oetker ale toho bylo zase málo. Až tento je opravdu super, je ho hodně a je výbornej dorty bez něho už nedělám. Ještě jednou paní Jitce děkuji za zveřejnění receptu.

  • Di | 15. 3. 2006 13:05

    Proč ne, ale do věnečků se dává krému hodně, proto bych ubrala máslo a dala více pudinku, který může být řidší. To znamená alespoň 7 dl mléka na 2 balíčky pudinkového prášku (já dávám 8 dl a 2 zarovnané lžíce polohrubé mouky - s krémem se pak dobře pracuje), másla stačí 200 - 250 g, 80 - 120 g cukru - já ho šlehám s máslem, takže raději moučkový. Vanilkový cukr uvařím v pudinku. Krém ochutím rumrm.

  • martina krchnava | 15. 3. 2006 12:48

    Mozem tento krem pouzit aj na venceky pripadne aj na veterniky? prosim odpoved na krchmacka@centrum.sk dakujem

  • Zuza | 5. 2. 2006 11:26

    Podle rady své kolegyně používám do tohoto krému místo mléka vodu, tedy pudink se uvaří s vodou a ne s mlékem. Chuť krému to nijak neovlivní a třeba do vánočního cukroví je tato varianta lepší, protože krém nežlukne a vydrží opravdu dlouho.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Máslo Mléko Vanilka Vanilkový pudink
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fofr koláč

Fofr koláč

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Magdiny plátky

Magdiny plátky

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Limoncello

Limoncello

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

28
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
17
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
14
Hrášková polévka - jednoduchá
Hrášková polévka -…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Vanilkový krém na dorty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact