Na krém použijeme buď vanilkový nebo kakaový pudink. Máslo (200 gramů) a cukr (dle chuti, cca 3 lžíce) používáme vždy do každého jednoho krému.
2
**Vanilkový krém:**
3
Uvaříme si pudink z 0,4 l mléka a vanilkového pudinku. Necháme vychladit v hrnku nebo mističce, přikryté mikrotenem, aby se neudělal škraloup. Změklé máslo utřeme s cukrem a po částech pak do něj vmícháme vychladlý pudink. Vymícháme dohladka.
Hotový krém dáme do chladna, aby se nám dobře pracovalo se zdobícím sáčkem. Pokud použijeme k potření řezů, dortů...,můžeme použít ihned a pak dát vychladit hotové.
5
**Kakaový krém:**
6
Uvaříme si pudink z 0,4 l mléka a kakaového pudinku. Necháme vychladit v hrnku nebo mističce, přikryté mikrotenem, aby se neudělal škraloup. Změklé máslo utřeme s cukrem s kakaem a po částech pak do něj vmícháme vychladlý pudink. Vymícháme dohladka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lucie Zvolenská
|7. 12. 2016 12:01
Potřebovala jsem kakaový krém na bílý kokosový korpus, tak jsem ho vyzkoušela a moc moc chválím, i když jsem dala půl hery a půl másla je výborný.
Žanda
|12. 11. 2016 21:43
Skvělý krém na dorty <3 zlehčený pudinkem, takže není tak tučný, nepotřebuje moc cukru, dá se připravit v různých příchutích, no co chtít víc :-) :-) .
Ilona
|9. 5. 2016 07:13
Dobrý den,včera jsem krěm dělala,srazil se,kde jsem udělala chybu?
Dobrý den,také mně zajímá jestli použít 200g másla s cukrem na oba krémy nebo jeden?Nenašla jsem odpověď.Děkuji. :-\
Marie
|17. 10. 2015 15:01
Tento krém používám často. Na pečený piškot, plnění košíčků a laskonek a dokonce s ním potírám i perník, který pak sypu kokosem.
Veronika
|25. 3. 2015 10:19
Dobrý den, prosím Vás, 200g másla + 3 lžíce cukru moučky se vztahují na použití obou krémů? Chci udělat pouze 1 dávku kakaového, tak zda mám použít tedy poloviční dávku másla a cukru. Děkuji
Ivana
|1. 2. 2015 14:21
Výborný, nadýchaný krém,dělala jsem dnes do rolády kakaový a super výsledek. Jednoduchý postup.Chuť skvělá. <3
Lenka
|20. 11. 2014 16:22
Já s pudinkovým krémem taky zdobím,je výborný a neni tolik mastný.
...nechat v hrnku nebo mističce vychladit, jak je popsáno v postupu ;-)
Rebeka
|5. 11. 2014 22:54
Poradíte mi, prosím, chci dcerce udělat narozeninový krém, ale nevím jaký mám použít krém. Vyhovuje vám někomu tento recept na vanilkový krém a ještě jeden dotaz: ten puding mám tedy po uvaření mechat ztuhnout a poté ho rozmíchat s máslem a cukrem na krém? Předem děkuji Rebeka S. :-)
Dělám krémy úplně stejným způsobem už spoustu let. Jsou jednoduché a nikdy ne nestalo, že by se mi nepovedly. Jde udělat jakákoliv příchuť. Když chci v létě jahodový udělám jahodový puding a do krému nakonec přidám namačkané jahody. Dělám borůvkový, mandlový, kokosový, čokoládový. Vžda stejný postup. Jsou výborné a lehké.
Dělám krémy úplně stejným způsobem už spoustu let. Jsou jednoduché a nikdy ne nestalo, že by se mi nepovedly. Jde udělat jakákoliv příchuť. Když chci v létě jahodový udělám jahodový puding a do krému nakonec přidám namačkané jahody. Dělám borůvkový, mandlový, kokosový, čokoládový. Vžda stejný postup. Jsou výborné a lehké.
Dělám krémy úplně stejným způsobem už spoustu let. Jsou jednoduché a nikdy ne nestalo, že by se mi nepovedly. Jde udělat jakákoliv příchuť. Když chci v létě jahodový udělám jahodový puding a do krému nakonec přidám namačkané jahody. Dělám borůvkový, mandlový, kokosový, čokoládový. Vžda stejný postup. Jsou výborné a lehké.
pavel
|4. 3. 2012 12:55
je to dobry :-s
ALENA
|23. 12. 2011 14:12
DOBROUČKÝ :-*
WEliska
|11. 6. 2011 13:06
Já to zkusím udělat bratrancovi k 18. narozkám uvidíme,uvidíme ;-)
Petra
|28. 5. 2011 10:30
Dělala jsem vanilkový i kakaový, zdobila jsem jimi dort pro babičku a všem krém moc chutnal. Myslím, že už ani jiný dělat nebudu, úspěch je zaručený, děkuji, Petra.
jitule
|16. 4. 2011 19:50
Dávám cukr při vaření do pudinku a máslo o stejné teplotě jako pudink zašlehávám postupně do pudinku ručním šlehačem. Ušetřím si jednu operaci - tření tuku s cukrem, ale efekt je stejný, díky pudinku krásně nadýchaná krém, minimálně sladký a relativně méně tučný. Tvar drží výborně.
Simona
|14. 2. 2011 13:34
Nemáme rádi tučné máslové krémy,ale ani nakyslé tvarohové.Tenhle je jemný a dobře se s ním pracuje :-)) .