Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do zhoustnutí. Dále vmícháme po částech sníh z bílků a také mouku s práškem do pečiva. Hladké těsto vlijeme do trošku větší dortové formy, olejem vymaštěné a hrubou moukou vysypané. Pečeme pozvolna v troubě předehřáté cca na 165-170°C, asi 40 minut.
2
Krémy - z pudinkového prášku a mléka uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme a postupně zašleháváme vychladlý pudink. Nakonec zašleháme i rum.
3
Kakaová poleva - tuk rozpustíme, přidáme mléko a cukr. Musíme vše míchat na mírném ohni, aby směs nebublala. Potom přidáme lžíci solamylu a nakonec kakao. (Směs by jsme měli dělat až uplně nakonec, když už je korpus vychladlý a promazaný, protože když už je poleva hotová, tak rychle tuhne a špatně se s ní pracuje).
4
Promazání dortu - korpus 2x rozkrojíme. Spodní část potřeme marmeládou a čakoládovým krémem. Prostřední část potřeme jen čokoládovým krémem. Vrchní část potřeme polevou. Kraje dortu přetřeme vanilkovým krémem, kterým dort i dozdobíme.
5
Marcipán buď koupíme hotový a nebo předhotovený = cukrová hmota, kterou vyválíme v trošce moučkového cukru a vykrájíme obrázky.
Toho vanilkového krému je podle mě zbytečně moc. Celé máslo a pudink z 400 ml. mléka jen na potření boků a dozdobení.... Na 1 dortík krém ze dvou másel, to by musel být oooobr dort. Jinak vypadá recept perfektně.