lžíce
olej
pouze pokud se vám těsto nechce správně spojit
Postup přípravy receptu
1
Všechny ingredience s výjimkou ořechů a čokolády smícháme do sebe a rukama propracujeme tužší, hladké těsto. Zabalíme do kuchyňské fólie a necháme odpočinout v lednici (nejlépe přes noc).
2
Před samotným pečením necháme těsto v pokojové teplotě povolit. Zpracujeme rukama do tvaru válečku a poté odkrajujeme cca 0,5 - 0,75 cm široká kolečka, která pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.
3
Můžeme taktéž odebírat menší kousky z těsta a ručně z nich tvořit kolečka této velikosti. Pokud chceme kolečka připravit bez polevy, doprostřed nyní vmáčkneme dvě poloviny lískových oříšků (jako knoflíkove dírky).
4
V případě, že budeme kolečka obalovat v čokoládě, pečeme bez ořechů, které po upečení a obalení koleček v čokoládě vlepíte doprostřed čokoládového knoflíku.
5
Je možná i varianta, kdy vanilkové knoflíky obalíme v čokoládě pouze po okrajích.